Obiective turistice si alte atractii in Belgrad

Home // Blog // Obiective turistice si alte atractii in Belgrad
Obiective turistice si alte atractii in Belgrad

Belgrad. O destinatie turistica ce suna ca fiind atat de indepartata dar care este la o distanta de doar un zbor de o ora cu avionul departare de Bucuresti.

Belgrad. O destinatie turistica ce a fost atat de mult indepartata de turistii romani care odata isi faceau vacantele in acest frumos oras al Estului Europei.

Belgrad. O destinatie turistica ce revine in atentia publicului, macar pentru ca aici isi cauta scaparea temporara sau definitiva o serie de personaje mai mult sau mai putin mediatizate din toate colturile Europei.

Dincolo de toate, Belgrad incepe sa devina o destinatie turistica inedita, fiind vizitata din ce in ce mai des in ultimii ani; unii ajung aici pentru a vedea ce a mai ramas din oras dupa bombardamentele din timpul razboiului care a dus la destramarea fostei Jugoslavii, altii vin pentru ca li se pare exotic si in acelasi timp foarte aproape de Romania. Cei mai multi turisti romani viziteaza Belgrad pentru ca sarbii au fost mereu considerati fratii nostri din aceasta parte a Europei si pentru ca, dincolo de orice, Belgrad este un oras plin de atractii turistice inedite.

Indrazniti?

Obiective turistice Belgrad

1. Cetatea Kalmegdan

Cetatea Kalmegdan - obiective turistice Belgrad

Un obiectiv turistic important al Belgradului, Cetatea Kalmegdan este locul unde au fost purtate, conform istoricilor, peste 115 batalii sangeroase de-a lungul vremurilor. Constructia Cetatii Kalmegdan a inceput in vremea celtilor, apoi romanii au desavarsit constructia care a fost distrusa si refacuta de mai bine de 40 de ori (!). Stadiul actual al edificiului este ceea ce a ramas dupa ce cetatea a fost intarita si refacuta in vremea Imperiului Austro-Ungar.

In interiorul cetatii veti putea vizita Muzeul Militar, Turnul Ceasului (inalt de 27,5 m) sau Putul Roman (adanc de 60 de m), dar veti putea si savura in tihna o cafea la numeroasele cafenele si restaurante sarbesti din apropiere. Apropos, la Muzeul Militar puteti sa vedeti si arme sau bombe din recentul Razboi Jugoslav dar si ramasitele bombardierului american „invizibil” care a fost doborat de sarbi in timpul conflictului (poate ati vazut filmul care s-a facut dupa acel eveniment). Bancul spune ca sarbii si-au cerut scuze ca l-au doborat, pentru ca nu stiau ca avionul era „invizibil”.

City Break BELGRAD?

 

2. Mausoleul lui Iosip Broz Tito si Muzeul de Istorie

Mausoleul lui Tito - obiectiv turistic Belgrad

Mausoleul lui Iosip Broz Tito este un obiectiv turistic foarte cautat la Belgrad. Tito este pentru sarbi ultimul mare presedinte comunist al Jugoslaviei; multi il vad ca pe un fel de Ceausescu al sarbilor insa diferentele intre cei doi lideri sunt uriase – pe vremea comunistilor, sarbii aveau acces la informatie, aveau dreptul sa calatoreasca oriunde in lume, puteau detine valuta straina iar televiziunea de stat sarbeasca era atat de urmarita incat in Vestul Romaniei era obligatoriu sa ai „antena de sarbi”. In plus, Tito a avut de tinut in mana o federatie de state care, la scurt timp dupa moartea sa si caderea Cortinei de Fier, s-a destramat in urma razboiului din fosta Jugoslavie.

Mausoleul este o anexa a Muzeului de Istorie al Serbiei, care prezinta evolutia, in imagini, scrieri sau artefacte, a sarbilor pe acele meleaguri. Nu ratati daca doriti sa aflati mai multe despre originile acestui minunat popor…

City Break BELGRAD?

 

3. Muzeul Nikola Tesla

Obiective turistice Belgrad - Muzeul Nikola Tesla

Muzeul Nikola Tesla, infiintat in memoria celebrului inventator sarb al carui renume mondial face cinste acestei tari, adaposteste o serie de inventii ale acestuia dar si urna sa funerara. Un fapt inedit pentru un muzeu, daca este sa ne intrabati pe noi, in special pentru o natiune precum sarbii; in orice caz, disputa pentru locul unde ar trebui sa „odihneasca” cenusa marelui inventator este o disputa intre reprezenantii clericului si reprezentantii muzeului.

Puteti admira exponatele sau asista la demonstratii pe viu ale efectelor descoperite de Nikola Tesla in legatura cu electricitatea.

City Break BELGRAD?

4. Curtea Regala a Serbiei – Palatul Regal si Palatul Alb

Obiective turistice Belgrad - Palatul Regal din Belgrad

Curtea Regala a Serbiei este o zona situata pe dealul Dedinje, in cel mai inalt punct, si ocupa 134 de hectare de zone verzi, gradini si parcuri, de al caror design s-a ocupat arhitectul exterior care creionase si designul gradinilor de la Versailles, Eduard Andre. In perimetrul Curtii Regale, turistii pot vizita doua palate: Palatul Regal si Palatul Alb. 

Palatul Regal a fost construit intre 1924 si 1929 intr-un stil bizantino-sarb de catre Regele Alexandru I. Interiorul palatului este fastuos, demn de un mare rege care domnea peste sarbi in acea perioada care devenea destul de tulbure pentru Europa.

Obiective turistice Belgrad - Palatul Regal

In acelasi complex puteti vizita si Palatul Alb (Beli Dvor) a carui constructie a fost inceputa de Regele Alexandru I pentru ca in palat sa locuiasca cei trei fii ai sai atunci cand urmau sa devina majori. Asasinarea lui Alexandru I la Marsillia in anul 1934 a facut ca regele sa nu-si vada opera definitivata, dar fiii sai au continuat lucrarea, care poate fi admirata si azi, cu tot cu ale sale camere decorate in stilul luxos consacrat in Franta de regii Ludovic XV si Ludovic XVI.

City Break BELGRAD?

Obiective turistice Belgrad - Palatul Alb

5. Sveti Sava – Biserica Sfantului Sava

Sveti Sava - cea mai mare biserica ortodoxa din Balcani

Construita pe locul unde turcii au ars ramasitele Sf. Sava, Templul Sveti Sava este un obiectiv turistic major al Belgradului – este cea mai mare biserica ortodoxa din Balcani si a doua biserica ortodoxa ca marime din lume! Merita sa o vizitati atunci cand sunteti la Belgrad si, pana termina Preafericitul Daniel Catedrala, sa puteti spune ca ati vizitat a doua cea mai mare biserica ortodoxa din lume.

Lucrarile la interior, intrerupte in anii razboiului, au fost reluate de curand. Credinciosi sau nu, Sveti Sava ramane un obiectiv turistic pe care merita sa il vizitati.

City Break BELGRAD?

 

6. Turnul Sibinjanin Janko – Turnul Mileniului

Turnul Sibinjanin Janko - Turnul Mileniului

Un splendid turn, construit la 1896, Turnul Sibinjanin Janko sau Turnul Mileniului, cum i se mai spune in Belgrad, reprezinta un obiectiv turistic atat pentru frumusetea sa exterioara si vechimea sa cat si pentru faptul ca in prezent Turnul adaposteste galerii de arta moderne si expozitii.

 

7. Palatul Printesei Ljubica

Palatul Ljubica - Belgrad

Palatul Printesei Ljubica este un alt obiectiv turistic din Belgrad, palatul fiind construit in 1831 in stil oriental pentru sotia Printului Milos. Reprezentatiile pentru turisti sunt tinute la Palat de o „printesa” in costumul acelei vremi, dureaza o ora si costa 5 Euro daca doriti ghidul in limba Engleza.

 

Atractii turistice Belgrad

Dunarea la Belgrad

Nu vom face o enumerare sau o descriere detaliata a lor. Vom spune doar ca in Belgrad oamenii stiu sa se bucure de viata, acum ca ranile razboiului incep sa se vindece.

Sa nu uitam ca Belgrad este una din capitalele europene prin care trece Dunarea, asa ca va puteti bucura de o croaziera de cateva ore pe Dunare pentru a vedea fluviul si in partea sarbeasca.

Sa nu uitam ca in Belgrad arta moderna se simte la ea acasa si galeriile de arta contemporana se intalnesc in fel de fel de locuri, mai mult sau mai putin asteptate sau inedite.

Sa nu uitam ca mancarea sarbeasca a constituit o atractie in sine si doar cine nu a mancat la tavernele sarbesti care au inceput sa apara si in tara noastra nu stie ce are de pierdut.

 

City Break BELGRAD?

 

De fapt, Belgrad are atat de multe obiective turistice si atractii…

Atractii turistice Belgrad

 

…incat nu pot fi cuprinse intr-un singur articol. Daca sunteti curiosi sa aflati care sunt restul celor catorva zeci de obiective turistice din Belgrad, va recomandam sa il vizitati pentru a vedea intreaga „colectie” de muzee, galerii de arta, palate si castele, biserici si case memoriale ale capitalei Serbiei.

Noi va recomandam Belgradul la fel cum il recomandam oricaruia dintre clientii nostri. Si, de la preturi ok si oameni cu inima deschisa si pana la obiectivele turistice care va asteapta sa le explorati sau de la urmele razboiului (inca vizibile), Belgrad reprezinta o atractie turistica ce va creste de la an la an ca numar de turisti si atractivitate.

 

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

Call Now Button