5 lucruri pentru care Marsilia merita vizitata

Home // Blog // 5 lucruri pentru care Marsilia merita vizitata
5 lucruri pentru care Marsilia merita vizitata

 

Toata lumea stie despre Marsilia ca revolutionarii acestui oras au dat imnul Frantei, Marseilleza. De aici provine un mare erou literar, Contele de Monte Cristo. Alexandre Dumas a scris cartea in 1844 si a avut succes instantaneu.

chateau-dif

Acesta este scandalosul Castel If, locul cumplit in care Edmond Dantes e inchis pe nedrept timp de 14 ani, de unde evadeaza, devine Contele de Monte Cristo si se razbuna cumplit pe acuzatorii sai. In secolele al XVIII-lea si al XIX-lea aici chiar erau inchisi detinuti politici si protestanti. Il puteti recunoaste din filmul „Filiera franceza”.

vechiul-port-marsilia

Portul vechi este inima Marsiliei. A fost deschis in anul 600 i.Hr., iar in cel de-al Doilea Razboi Mondial a fost distrus de nazisti. Astazi e port de agrement si pentru barcile localnicilor. Primii locuitori au fost grecii. Ei au construit orasul Massalia. Aici veneau si senatorii romani in exil. Daca vi se pare incurcat, iata unde va puteti lamuri.

Marseille - Vieille Charit - Quartier du Panier

 

La Vieille Charite a fost construita ca azil pentru saraci la sfarsitul secolului al XVII-lea. Astazi e centru cultural. Gazduieste expozitii si Muzeul de Arheologie Mediteraneana care prilejuieste o calatorie in trecutul Proventei. Muzeul cuprinde colectii superbe de vase si sticlarie, plus statui de dinainte de venirea grecilor si intemeierea orasului.

notre-dame-de-la-garde-marsilia

Notre Dame de la Garde e recenta, a fost terminata in 1864. Este o cladire impunatoare in stil neobizantin. Aici a existat o biserica din secolul al XII-lea, iar localnicii considera Notre Dame protectoarea orasului. Turistii vin aici pentru priveliste.

bouillabaisse-marsilia

In portul vechi, vanzoleala turistilor nu tulbura pescuitul. Aici este piata de peste toata saptamana, pestele fiind ingredientul ce a adus faima bucatariei locale in lume. Supa groasa si sarata de peste, bouillabaisse, poate fi savurata la restaurantul Miramar din portul vechi.

Daca vreti sa va bucurati de frumusetea si aerul pitoresc al Marsiliei, va recomandam un circuit in care veti descoperi o parte din comorile Marsiliei. Daca totusi doriti sa va bucurati cateva zile de aerul marseillez, va putem crea un pachet pe masura dv.

Copywright: Travel Tailor

Preluarea textelor de pe blog este permisa cu citarea sursei si cu link catre articol.

 

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

Call Now Button