Circuit INDIA – TRIUNGHIUL DE AUR

Home // Circuit INDIA – TRIUNGHIUL DE AUR

Circuit INDIA – TRIUNGHIUL DE AUR

Delhi – Rajasthan – Jaipur – Fort Amber – Fatehpur Sikri –  Chand Baori – Agra –  Taj Mahal 

Perioada: 11 – 17.09.20/ 24 – 30.09.20/ 16 – 22.10.20

 

India este o tara cu traditie, istorie si cultura diversa, iar aceste aspecte o fac sa fie una dintre cele mai interesante tari din lume.

De ce merita vizitata, aflam de la zigzagonline.ro

1. În India există 17 limbi oficiale și 844 de dialecte.
2. India era una dintre cele mai bogate țări din lume până la invazia britanică de la începutul secolului al 17-lea.
3. În această țară s-a inventat sistemul numeric de astăzi, iar Aryabhatta este omul de știință care a inventat cifra 0.
4. Șahul a fost inventat în India.
5. India este cea mai mare țară democrată din lume și una dintre cele mai vechi civilizații.
6. Aici există cele mai multe moschei. Cu un număr de 300.000 de lăcașe de cult de acest gen, India are mai multe moshei decât întreagă lume musulmană.
7. India este printre cei mai mari exportatori de produse software pentru calculatoare.
8. Până în anul 1986, numai în India se puteau găsi diamante.
9. Cel mai mare angajator cu capital de stat din lume este compania feroviară națională din India, cu peste 1 milion de angajați.
10. India are cele mai multe oficii poștale din lume.
11. În anul 2004, 200 de femei și-au luat legea în propriile mâini și au venit la tribunal înarmate cu cuțite și praf de chilli, omorând în sala de judecată un violator în serie. Fiecare femeie a susținut că ea a comis crima.
12. India este una dintre ultimele 3 state care mai au un regiment de cavalerie (soldați pe cai).
13. Procesul de cristalizare a zahărului din trestia de zahăr a fost descoperit în India, în perioada Gupta, în anul 350.
14. În 1928, când echipa indiană de hochei era în drum spre Amsterdam, aceasta a jucat câteva meciuri de pregătire în Anglia. După ce englezii au văzut cât de buni sunt, i-au trimis pe indieni acasă, britanicii nedorind să piardă la Olimpiadă în fața unei țări de sclavi.
15. Freddie Mercury a fost de origine indian, descendent al tribului Gujarati.
16. Cea mai veche clădire din Asia este situată în India: Sanchi Stupa.
17. Prima cale ferată din lume a fost construită de doi indieni: Jamsetjee Jeejeebhoy și Jaganath Shunkerseth.
18. Când mergeau la luptă, regii indieni le puneau trompe cailor pentru că în acest fel elefanții trupelor adverse nu îi mai atacau, crezând că aceștia sunt pui de elefant.
19. Mai mulți oameni săraci trăiesc în 8 regiuni din India decât în cele mai sărace 26 de țări africane.
20. Kunal Nayyar (Rajesh Koothrappalli din The Big Bang Theory) este căsătorit cu o fostă Miss India, Neha Kapur.
21. India are 3 stații în Antarctica: Dakshin Gangotri, Maitri și Bharathi.
22. După Statele Unite ale Americii, în India se află cei mai mulți vorbitori de limba engleză.
23. India are cel mai redus număr de prizonieri din lume în raport cu populația țării.
24. Poșta Indiei oferă clienților săi posibilitatea de a le fabrica timbre personalizate cu fața lor.
25. Valoarea numărului „Pi” (π) a fost calculată de matematicianul indian Budhayana în secolul al 6-lea.

 

 • transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Doha – Delhi cu compania Qatar Airways
 • ghid roman insotitor
 • transferuri aeroport-hotel-aeroport
 • transport cu autocar local dotat cu aer conditionat conform itinerariului excursiei
 • cazare 6 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 4*
 • demipensiune (6 mic dejun si 5 cine)
 • ghizi locali pentru toate tururile si vizitele din program
 • tururile, vizitele si excursiile din programul excursiei
 • biletele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program
 • experiente locale inedite: 
  – plimbare cu elefantul la Fortul Amber (alternativ jeep)
  – plimbare cu sareta decorata la Taj Mahal– plimbare cu ricsa in Delhi partea veche
  – plimbare cu ricsa in Delhi partea veche
 • Taxele de aeroport, 399 €/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)
 • Taxa de viza+procesare documente de catre Interra: 40 € /persoana (viza se obtine din tara)
 •  Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno, excursiile optionale
 • Bacsisurile pentru ghizi locali si soferi, se achita la fata locului insotitorului de grup
 • Alte servicii decat cele mentionate in program

Ziua 1 / 30.03.2020: Bucuresti–Doha–Delhi 

Intalnire cu reprezentantul agentiei la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 10:30, pentru imbarcare pe zborul Companiei Qatar Airways QR222 cu destinatia Doha. Decolare la ora 12:55, sosire la Doha la ora 17:40. Imbarcare pe zborul QR578 cu destinatia Delhi la ora 19:45. Sosire in Delhi la ora 01:55 (a doua zi).

Ziua 2 / 31.03.2020:  Delhi Capitala Indiei

Mic dejun. Suntem in capitala Indiei, o combinatie captivanta de elemente vechi si moderne, impartita in doua parti principale: Old Delhi si New Delhi. Dimineata descoperim vechiul Delhi trecand pe langa Fortul Rosu spre Moscheea Jama Masjid (Moscheea Vineri), una dintre cele mai mari din Asia. A fost extravaganza arhitecturala a imparatului Shah Jahan, cel care a construit popularul Taj Mahal, 5.000 de mestesugari fiind folositi la ridicarea ei in anul 1656. Este punctul principal al musulmanilor din Delhi, cu o capacitate de 25.000 de persoane. Continuam apoi cu partea noua a orasului. Vizitam Mormantul lui Humayun, o bijuterie arhitecturala in stil Indo-Persan, construit la cererea sotiei imparatului, sursa de inspiratie pentru Taj Mahal. Trecem pe langa Poarta Indiei o arcada de 42 m inaltime construita de britanici in onoarea soldatilor indieni care au murit in primul razboi mondial. De aici se pot observa Rastrapathi Bhawan resedinta prezidentiala (fosta resedinta regala) si Sansad Bhavan (Cladirea Parlamentului). Intoarcere la hotel. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Radisson Blu Paschim Vihar 4* similar sau Delhi.

Ziua 3 / 01.04.2020: Delhi–Jaipur

Vizitam Minaretul Qutub, acest turn spectaculos de 72 m inaltime, gravat cu versuri din Coran, construit de Qatb-ud-Din-Aibak in Sec XIII-lea pentru a-si sarbatorii victoria in fata regilor hindusi. Din anul 1993 face parte din Patrimoniului UNESCO. Excursia continua spre Jaipur, in tinutul Rajasthanului. Acest taram magic plin de culoare si exuberanta impresioneaza turisti cu orase pictate, temple si palate spectaculoase, forturi impunatoare, elefanti impodobiti, obiecte de artizanat colorate, muzica folk si dansuri. Jaipur (Orasul Roz) construit in 1727 de maharajahul Sawai Jaisingh II era initial gri deschis, insa in 1883 in cinstea vizitei printului Albert s-a poruncit sa fie vopsit in culoarea specifica de bun venit, roz. Acest loc fabulos este bogat in istorie, cultura si arhitectura. Unicitatea orasului este conturata de uluitoare forturi si palate glorioase, care amprenteaza trecutul regal bogat, hoteluri sofisticate de prima clasa, turbane colorate care creeaza un traseu printre minunatele bazare pline cu lucruri de negociat, sariuri fluturand care capteaza privirea precum fluturii, dezlantuirea soferilor de ricsa care trasporta turisti si localnici, seninatatea gradinilor luxuriante. Transfer la hotel si cazare. Orasul nu poate fi mai bine descoperit decat cu o plimbare cu ricsa pe stradutele sale aglomerate intesate cu magazine, arome si localnici. Servirea cinei la hotel. Cazare la Hotel Park Regis 4* sau similar Jaipur.

Ziua 4 / 02.04.2020:  Jaipur

Mic dejun. Vom porni in aventura rajastana cu fabulosul Fort Amber, candva capitala locuitorilor minas (primii din aceasta zona).  Fortul este inconjurat de metereze fortificate si are vedere la Lacul Moat. La fort se poate ajunge cu jeepurile, insa o varianta inedita de a urca este pe elefanti pictati in culori pastelate. Plimbare cu elefantii (alternativ cu jeep) pana in varf, unde odata ajunsi, va intampina portile masive, pavilioane cu coloane, si palate care amintesc de gloria si bogatia orasului Amber. Poate cea mai interesanta este Sheesh Mahal, palatul oglinzilor, ai carui pereti sunt incrustati cu motive deosebite de oglinda, pentru iluminare fiind suficienta lumina de la o singura lumanare care se reflecta in multitudinea de oglinzi. Ne intoarcem in Jaipur si facem un stop pentru a admira una dintre cele mai frumoase imagini ale orasului Hawa Mahal (Palatul Vanturilor). Fatada extraordinara are 953 m de ferestre construite special pentru a fi folosite de doamnele de la palat pentru a privi lumea de pe strada fara a fi observate. Continuam turul orasului Jaipur cu Palatul Orasului, un complex coplesitor de palate, gradini si curti interioare. Muzeul Palatului detine o colectie de manuscrise rare, arme, costume, covoare si picturi in miniatura. Mergem catre Jantar Mantar, Observatorul Astronomic. Construit in 1726 este una dintre cele 5 minuni astronomice ale lui Sawai Jai Singh si chiar si astazi face previzuni exacte. Servirea cinei la hotel. Cazare la Hotel Park Regis 4* sau similar Jaipur.

Ziua 5 / 03.04.2020:  Jaipur–Fatehpur Sikri–Agra

Mic dejun. Predam camerele si plecam spre Agra. Pe drum vizitam Chand Baori sau asa cum mai este cunoscuta, Rezervorul Abhaneri, una dintre comorile ascunse ale Indiei. Acest rezervor este localizat in estul provinciei Rajasthan si a fost realizat in timpul domniei regelui Chanda in Sec al IX-lea. Este este unul dintre cele mai mari din tara si cele mai impresionante. 3 500 de trepte inguste aranjate intr-o simetrie perfecta coboara de 20 metri in interiorul pamantului pana la fundul rezervorului. Ne continuam drumul catre Fatehpur Sikri, capitala imperiala a lui Akbar in Sec al XVI-lea. A fost abandonata la doar cativa ani dupa ce a fost construita in momentul in care fantanile locale au fost secate. Ruinele au fost bine pastrate fiind aproape neschimbate. Cand a fost ridicat intial, tot complexul, incluzand palatele si moscheele, depasea marimea unui oras precum e Londra. A fost construit din gresie extrasa din dealul pe care era situat, cladirile palatului fiind inspirate din stilul indian local. Dupa acesta vizita ne continuam drumul spre Agra. Transfer la hotel si cazare. Servirea cinei la hotel. Cazare la Hotel Clarks Shiraz 4* sau similar Agra.

Ziua 6 / 04.04.2020: Agra–Delhi

Mic dejun. Suntem in orasul care gazduieste una dintre cele sapte minuni ale lumii noi, Taj Mahalul pe care il vizitam astazi. Frumusetea diafana este data de mamura alba, adusa de la 300 km si transportata de o flota de peste 1.000 de elefanti. Au fost necesari 22 de ani si 20.000 de oameni pentru construirea lui. Povestea Taj Mahal-ului este una despre iubirea care depaseste moartea. Construirea lui a fost ceruta de imparatul Shah Jahan in onoarea sotiei sale Mumtaz Mahal. Casatoriti timp de 19 ani, confidenta in toate problemele statului, i-a daruit imparatului 14 copii. A murit la nasterea ultimului copil, iar Shah Jahan a fost devastat si l-a construit in memoria ei, gazduind totodata si mormantul ei. Poarta principala se aseamana unui val, pe care femeile Indiei il poarta in noaptea nuntii. Impresioneaza prin armonia dimensiunilor si a spatiului folosit, combinand arta indiana si persana. Experienta locala inedita, sosire la Taj Mahal cu sareta decorata. Apoi vizitam Fortul Agra, un exemplu de arhitectura mogula, unde vizitam Sala de audiente publice si Pavilioanele Regale. Plecam spre Delhi. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Radisson Blu Paschim Vihar 4* similar sau Delhi.

Ziua 7 / 05.04.2020: Delhi-Doha-Bucuresti

Mic dejun.Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Qatar Airways QR571 cu destinatia Doha. Decolare la ora 10:00 si sosire la Doha la ora 11:55. Imbarcare pe zborul QR219 cu destinatia Bucuresti la ora 15:30. Sosire pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 20:35.

TARIF: 699 EURO/ loc in camera dubla

SUPLIMENT SINGLE: 150 EURO

IMPORTANT:

In cazul in care moneda europeana EUR sufera o depreciere majora in raport cu USD (curs mai mic de 1,10 USD pentru 1 EURO), tarifele se vor recalcula la plata finala cu 31 de zile inainte de plecare.

Acte necesare pentru obtinerea vizei electronice de India (nu mai este necesara prezenta la ambasada):

* 1 fotografie in format digital color, pe fundal alb cu fata intreaga, fara sapca, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, fara ochelari
– Format imagine: JPEG
– Dimensiune: minim 10 KB si maxim 300 KB
– Inaltimea si latimea pozei sa fie egale:
dimensiuni minime 350 pixeli (latime) X 350 pixeli (inaltime)
dimensiuni maxime 1000 pixeli (latime) X 1000 pixeli (inaltime)
* Copie electronica in format PDF dupa prima pagina a pasaportului cu detalii persoanale: nume, data nasterii, numarul de pasaport, etc.  Verificati ca pasaportul sa fie valabil pentru cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie, cu minim 2 pagini consecutive libere pentru aplicarea stampilei la sosire.
– Format: PDF
– Dimensiune: minimum 10 KB si maximum 300 KB
* Copie dupa cartea de identitate
* Daca ati mai avut viza de India aplicata pe un alt pasaport, copie dupa aceasta
* Formularul transmis de agentie completat
* Asigurare medicala valabila pe perioada calatoriei
* Telefon de contact (indicat telefonul mobil)

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

– înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
– diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
– turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

OBSERVAŢII:

– conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
– agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
– agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
– prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
– conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
– cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
– clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
– distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat (la cerere) de conducătorul de grup
– dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
– agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
– agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
– în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, anularea curselor, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
– aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
– agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
– conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
– excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia TRAVEL TAILOR. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse întotdeauna intrările la obiectivele turistice vizitate
– agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
– în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
– agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
– copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să aibe acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
– copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
– vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
– c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
– prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Completeaza formularul de rezervare

Lasa o impresie

Your email address will not be published.

Call Now Button