Circuit Cappadocia – Istanbul 2024

Home // Circuit Cappadocia – Istanbul 2024

 

Circuit CAPPADOCIA – ISTANBUL 2024

Cappadocia – Nevsehir Cappadocia–Istanbul –  Croaziera pe Bosfor – Insula Printilor Buyukada 

Perioada: 15.08.2024; 05.09.2024; 19.09.2024; 03.10.2024; 24.10.2024; 07.11.2024

 

Cappadocia este, fara doar si poate, una dintre cele mai atractive destinatii din Turcia. Peisajul spectaculos oferit de relieful stancos, casutele parca rupte dintr-un basm si istoria bogata a acestei destinatii sunt doar cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa vizitezi acest loc. Cu siguranta, Cappadocia reprezinta mai mult decat o plimbare cu balonul, fiind un loc unic, o combinatie incredibila intre puterea naturii si munca de secole a oamenilor. Astfel, va invitam intr-un circuit fascinant de 6 zile, unde impreuna vom explora orasele subterane, bisericile si muzeele din Cappadocia, iar pentru ca acest tur sa fie complet, vom adauga in lista obiectivelor noastre unul dintre putinele orase din lume aflat pe doua continente, Istanbul.

 

 • Ghid roman insotitor;
  • Zboruri la dus Bucuresti => Cappadocia, Compania Turkish Airlines;
  •  Zbor direct Cappadocia => Istanbul, Compania Turkish Airlines;
  •  Zbor direct Istanbul => Bucuresti, Compania Turkish Airlines;
  •  Taxele de aeroport;
  •  Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi;
 • Transport cu autocar local conform programului;
 • Cazare 5 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 4* astfel:

– 3 nopti in Nevsehir-Cappadocia la Hotel Altinoz 4* sau similar;
– 2 nopti in Istanbul la Hotel Marcello 4* sau similar;

 • Demipensiune in Cappadocia (3 Cine);
 • Pachet de excursii incluse: 

– excursie la orasul subteran Kaymakli;
– excursie de 1 zi in Cappadocia la Goreme-Uchisar-Zelve-Pasabagi-Avanos;
– excursie in Cappadocia la Valea Ihlara, Lacul vulcanic Nar Crater;
– tur de oras Istanbul cu ghid local: Palatul Dolmabahce (jumatate de zi);
– tur de oras Istanbul cu ghid local (1 zi);

 • Biletele de intrare la Muzeele in aer liber Goreme si Zelve si la orasul subteran Kaymakli, Valea Ihlara;
 • Ghizi locali in Istanbul si Cappadocia.
 • Asigurare travel covid protection;
 • Excursiile optionale;
 • Bacsisurile pentru ghizi locali si soferi, 30 USD/turist, se achita la fata locului insotitorului de grup;
 •  Bilete de intrare la obiective, altele decat cele mentionate in program;
 •  Taxa de oras, aprox 2 €/turist/noapte, se achita la receptia hotelului

Ziua 1: Bucuresti–Cappadocia

Plecari  07.11: Intalnire cu reprezentantul agentiei la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 08:00, pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK1044 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 10:15, aterizare la Istanbul la ora 12:45. Escala pana la ora 14:35, cand ne vom imbarca pe zborul Companiei Turkish Airlines TK 2004 cu destinatia Nevsehir-Cappadocia, unde aterizam la ora 15:55.
Plecari 15.08, 05.09, 19.09, 03.10, 24.10: Intalnire cu reprezentantul agentiei la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 07:00, pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK1044 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 09:35, aterizare la Istanbul la ora 11:00. Escala pana la ora 13:35, cand ne vom imbarca pe zborul Companiei Turkish Airlines TK 2004 cu destinatia Nevsehir-Cappadocia, unde aterizam la ora 14:50. 
Ne intalnim cu ghidul local si ne vom imbarca in autocar pentru a vizita orasul subteran Kaymakli–construit pe dealul numit Cetatea Kaymakli, el este considerat a fi unul dintre cele mai mari orase subterane din regiune si isi intampina vizitatorii cu tunelurile mici si inguste care adapostesc de la spatii de depozitare la grajduri sau chiar crame. Transfer la hotel si cazare. Cina si cazare la Hotel Altinoz 4* sau similar Nevsehir.

Ziua 2: Cappadocia

Mic dejun. Suntem in spectaculosul peisaj cappadocian distins prin hornurile feerice, orasele subterane in expansiune si  bisericile sapate in tuf vulcanic, dar si al formelor bizare pe care natura le-a croit in roca de-a lungul vremii. Datorita locatiei izolate, Cappadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane, iar intre Sec al X-lea si al XV-lea a devenit loc de pustnicie pentru multi monahi. Asa au luat nastere cele peste 3.000 de biserici sapate in spectaculoasele formatiuni rezultate ca urmare a unor eruptii vulcanice. Peisajul selenar a fost ales inclusiv ca loc de filmare pentru unele secvente din “Razboiul stelelor”. Intr-un peisaj impresionant, in intregime sculptat de eroziune, vizitam Valea Goreme. Peisajul incarcat de istorie, bisericile cioplite in piatra si formele de relief neobisnuite rezultate in urma erodarii, se combina pentru a produce un peisaj atat natural cat si cultural, cu un aspect neobisnuit. Principalele caracteristici ale acestui peisaj sunt coloanele, pilonii, turnurile si obeliscurile, care ajung pana la inaltimea de 40 de metri. Varful Akdag, ramasita principala a eroziunilor, masoara 1.325 de metri inaltime si reprezinta caracteristica dominanta a vaii. Dupa-amiaza veti putea fotografia incredibilele peisaje de la  Zelve–fost oras sapat in stanca si Pasabag sau Valea Calugarilor-o serie de stanci modelate de vant sub forma unor hornuri inalte de 10-15 metri. Terminam vizita cu Avanos, un sat situat pe raul Kizilirmak, faimos pentru ceramica si covoarele traditionale. Ne intoarcem la hotel unde servim cina. Cazare la Altinoz Hotel 4* sau similar Nevsehir.

 

Ziua 3: Cappadocia

Am lasat pentru ultima zi in Cappadocia poate cea mai frumoasa experienta pe care o puteti avea si dimineata devreme (daca vremea o va permite), optional, va invitam la zborul cu balonul cu aer cald o ora deasupra CappadocieiDupa zbor, retur la hotel pentru micul dejun.
Mic dejun. Prima vizita pe ziua de astazi va fi la lacul vulcanic Nar Crater–un lac format in craterul unui fost vulcan aflat intr-un peisaj selenar, tipic cappadocian. Urmeaza apoi Valea Ihlara, o vale lunga de 14 km, cu pereti abrupti de 100 m, creata de raul Melendiz, si in care se afla numeroase biserici rupestre. Vizitam o astfel de biserica rupestra si avem si timp la dispozitie pentru o scurta drumetie. Intoarcere la hotel. Cina si cazare Hotel Altinoz 4* Nevsehir.Ziua 4: Nevsehir Cappadocia–Istanbul Palatul Dolmabahce, Croaziera pe Bosfor

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Nevsehir pentru zborul catre Istanbul. Imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK2007 cu destinatia Istanbul cu decolare la 08:45, aterizare la Istanbul la ora 10:10. Transfer in oras si intalnire cu ghidul local pentru Tur de oras Istanbul jumatate de zi. Vom vizita Palatul Dolmabahce–cel mai mare palat din Turcia (biletul de intrare se achita la fata locului, aprox 650 TL), resedinta ultimilor conducatori ai Imperiului Otoman si a primului presedinte al Republicii Turce–Ataturk. Are o suprafata de 45.000 mp si contine 285 de camere, 46 de holuri, 6 bai (hamam) si 68 de toalete. Designul imbina elemente din stilurile Baroc, Rococo si Neoclasic, amestecate cu arhitectura traditionala otomana. Este impartit in 2 zone: aripa sudica, publica (Selamlık, zona destinata barbatilor) si aripa nordica (Harem)–zona privata pentru sultan si familia sa, care include opt apartamente interconectate pentru sotiile sultanului, pentru favoritele si concubinele sale si pentru mama sa, fiecare cu propria baie. Cele doua zone sunt separate de marea sala ceremoniala (Muayede Salonu) cu o suprafata de 2.000 mp si o cupola inalta de 36 m. Deoarece haremul trebuia sa fie complet izolat de lumea exterioara, intrarea principala pentru vizitatori se afla pe latura de sud (vizita nu include Haremul). Dupa amiaza aveti timp liber la dispozitie sau optional Croaziera pe Bosfor. De-a lungul malurilor Bosforului veti putea admira numeroase monumente istorice precum Fortareata Europei, Fortareata Asiei, Palatul Beylerbey, etc., dar si vilele luxoase ale miliardarilor turci. Contrastul intre cele doua parti ale orasului este uimitor. In timp ce partea europeana este inima comerciala a orasului, sufocata de aglomeratia cotidiana pe strazile inguste, in partea asiatica veti intalni cladiri noi, zone aerisite si strazi largi. Transfer la hotel. Cazare la Hotel Marcello 4* sau similar Istanbul.Ziua 5: Istanbul-Insula Printilor Buyukada

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, Excursie in Insula Printilor Buyukada. Insulele Printilor au pastrat aceasta denumire pentru ca in timpul perioadei Bizantine si mai tarziu in timpul Imperiului Otoman, numerosi printi si membri ai famillilor unor sultani au fost exilati aici. In decursul veacurilor, pana la schimbul de populatie din 1923, intervenit dupa razboiul greco-turc, insulele au fost locuite preponderent de greci, dealtfel aici a fost un leagan stravechi de crestinatate, cele mai cunoscute manastiri sunt: Ayia Yorgi (datand din Sec al VI-lea), Agios Dimitrios, Manastirea Panagia, Biserica catolica Franciscana San Pacifico, Surp Astvadzadzin, lacas armenesc. Mai tarziu, insulele au intrat sub influenta turcilor cu functii inalte sau a turcilor bogati, ce inca de-acum doua secole au ridicat vile din lemn in stil neo-otoman, adevarate bijuterii arhitectonice. Büyükada este cea mare dintre cele noua insule ale arhipelagului insulelor Printilor din Marea Marmara. Intoarcere la hotel. Cazare la Hotel Marcello 4* sau similar Istanbul.

Ziua 6: Istanbul tur de oras–Bucuresti

Mic dejun. Tur de oras Istanbul cu ghid local: Muzeul Sfanta Sofia–impresionanta prin dimensiunile ei, Hagia Sofia a fost si este una dintre cele mai vechi, mai impunatoare si mai pline de istorie asezaminte din lume. Vizita ghidata va va dezvalui povestile adunate in cei aproape 1.500 de ani de cand exista si care nu au reusit sa stirbeasca frumusetea bisericii Hagia Sofia, al carei nume se traduce prin Sfanta Intelepciune (de la grecescul Ἁγία Σοφία). Moscheea Albastra–construita de sultanul Ahmet intre 1609-1616, este singura moschee din Turcia cu sase minarete (turnulete)-cele mai multe moschei avand doar cate patru, doua sau chiar un minaret–si este celebra pentru cele 20.000 de placi de faianta albastra „Iznik” din interior care au fost folosite la construirea sa, la exterior nefiind nimic albastru. „Inalta Poarta”-Palatul Topkapi (biletul de intrare se achita la fata locului, aprox 200 TL) construit pe cea mai inalta colina la confluenta apelor Bosforului, Cornului de Aur si Marii Marmara, magnificul Palat Topkapi a fost centrul marelui Imperiu Otoman, resedinta a sultanilor dupa cucerirea Constantinopolului si, pana in Sec al XIX-lea, un vast complex cu mai multe pavilioane si curti interioare. Hipodromul care servea la intrecerile sportive, de circ, de gladiatori si a fost centrul civic al Bizantului. Ultima vizita va fi la Marele Bazar–cea mai mare si mai atractiva zona de cumparaturi din lume. “Grand Bazar” dateaza din Sec al XV-lea si este in prezent cel mai mare si cel mai vechi bazar acoperit din lume, insumand aproape 4.000 de magazine aranjate ca un labirint urias pe aproape 60 de strazi. Principala strada comerciala a bazarului este denumita „strada de aur” pentru ca aici isi au magazinele comerciantii de bijuterii, in timp ce restul strazilor sunt dedicate magazinelor de imbracaminte, incaltaminte, accesorii, covoare, traditionalele delicii turcesti, etc. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK1045 care decoleaza la ora 19:00 si aterizeaza pe Aeroportul Bucuresti Henri Coanda la ora 20:20. 

TARIF pentru adult in camera dubla (plecari 15.08; 05.09) : 849 EURO;

TARIF pentru adult in camera dubla (plecari 19.09; 03.10; 24.10; 07.11) : 869 EURO;

TARIF pentru adult in camera single (plecari 15.08; 05.09) : 999 EURO;

TARIF pentru adult in camera single (plecari 19.09; 03.10; 24.10; 07.11) : 1029 EURO;

Completeaza formularul de rezervare

Lasa o impresie

Your email address will not be published.

Call Now Button