Circuit Elvetia – Tara Cantoanelor 2023

Home // Circuit Elvetia – Tara Cantoanelor 2023

CIRCUIT ELVETIA – TARA CANTOANELOR 2023

Lacul Como – Alpii Italieni – Zermatt – Mont Blanc – Chamonix – Geneva – Lacul Leman – Lausanne – Montreux – Berna – Interlaken – Zurich – Lucerna–Swissminiatur – Lugano 

Perioada: 21.08.2023; 02.09.2023

Elvetia va ramane intotdeauna una dintre cele mai cautate destinatii turistice ale lumii. Numita si „tara cantoanelor”, Elvetia se bucura de peisaje exceptionale, natura fiind la superlativ, de la cascade, munti, lacuri impresionante si pana la pasuni, dealuri si mici sate extrem de pitoresti. Mai multe decat atat, aceasta destinatie este un adevarat „rai” pentru iubitorii de ciocolata. Cu totii stim ca ciocolata elvetiana este cunoscuta in intreaga lume, nu doar pentru gustul sau rafinat, ci si pentru precizia cu care aceasta este preparata.

Acest cirucuit de 9 zile iti va oferi exact ceea ce cauti, destinatii turistice marcate de o frumusete naturala aparte, dar si de o cultura bogata. Nu mai sta pe ganduri, fa-ti bagajele si haide intr-o calatorie fara cusur pe meleagurile elvetiene.

Ghid roman insotitor
●  Zboruri Bucuresti => Milano => Bucuresti, Compania Austrian;
●  Taxele de aeroport;
●  Transport cu autocar pe circuit;
Taxe de autostrazi si parcari incluse
●  Cazare 8 nopti cu mic dejun la hoteluri de 3* si 4* astfel:

– 1 noapte la Lacul Como la Hotel UNA Varese 4* su similar;
– 1 noapte in Taesch la Hotel Typically Swiss Tascherhof 3* sau similar;
– 2 nopti in Geneva la Hotel Ramada Encore 4* sau similar;
– 2 nopti in Biel la Hotel Mercure Plaza Biel 4* sau similar;
– 1 noapte in Zurich la Hotel A-Ja Resort 4* sau similar;
– 1 noapte in Milano-Malpensa la Hotel Crowne Plaza Malpensa Airport 4* sau similar

 Tururi de oras la Milano, Geneva, Berna, Zurich;
Ghizi locali pentru tururile de oras de la Geneva si Berna;
Vizitele si excursiile cuprinse in program, la: Monza, Lacul Como, Zermatt, Chamonix Mont Blanc, Lausanne, Montreux, Castelul Chillon, Lucerna, Melide si Lugano
Biletul de intrare la Castelul Chillon;
Bilet de tren dus-intors Taesch – Zermatt – Taesch;


 Biletele de intrare la obiectivele turistice, excursiile optionale;

Taxele de oras acolo unde se aplica, se achita la receptia hotelurilor
  Bacsis pentru soferi si ghizi locali;
  Asigurare travel covid protection;

Ziua 1: Bucuresti–Milano-Lacul Como

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 04:30 la Aeroportul Henri Coanda Otopeni, pentru imbarcare pe zborul Companiei Austrian OS788 cu destinatia Viena. Decolare la ora 06:40, sosire la Viena la ora 07:20. La ora 08:05 decolare cu zborul OS511 cu destinatia Milano-Malpensa, unde ajungem la ora 09:30. Ne imbarcam in autocar si ne indreptam catre Milano pentru Tur de oras Milano. Azi ne bucuram de capitala modei italiene Milano, ce ne va incanta cu atractiile sale desprinse de cotidian. Aici gasim cea mai extravaganta catedrala gotica din Europa–Il Duomo, cea mai cunoscuta opera din lume–Scala di Milano, cea mai buna galerie de arta din Nordul Italiei si celebra capodopera a lui Leonardo da Vinci–“Cina cea de taina”. Nu ratati obiectivele din Piazza del Duomo, Castelul Sforzesco, Galeriile Vittorio Emanuele sau celebra Opera din Milano „Scala”. Excursia continua apoi spre Lacul Como–cu siguranta cel mai deosebit si cel mai frumos dintre lacurile italiene. Malurile sale sunt presarate cu vile, gradini luxuriante si sate pitoresti. Privelistea este unica, strazile pietruite, iar vilele superbe va vor face cu siguranta sa va indragostiti de aceasta locatie. Timp liber la dispozitie in Como. Cazare Hotel UNA Varese 4* (plecare 01.07), Hotel Cruise 4* (plecare 13.08), sau similare in zona lacului Como (pentru plecarile 21.08 si 02.09).

Ziua 2: Lacul Como-Alpii Italieni-Zermatt

Mic dejun. Astazi vom strabate un peisaj mirific prin Alpii Italieni, iar intrarea in Elvetia o vom face prin Pasul Simplon (2.005 m altitudine). Odata depasite serpentinele, primul canton vizitat este Valais si celebra statiune Zermatt (1.606 m) la poalele masivului Matterhorn (4.478 m). In Zermatt vehiculele cu motor sunt interzise, ca urmare portiunea de traseu Tasch–Zermatt se parcurge cu trenul (bilet dus-intors inclus). Din celebra statiune se poate admira varful Matterhorn. Timp liber la dispozitie in Zermatt pentru urcare cu telecabina pe masivul Matterhorn. Intoarcere cu trenuletul in Taesch si transfer la hotel. Cazare Typically Swiss Hotel Täscherhof 3* (plecare 01.07), Hotel Mountime Taesch 3* (plecari 13.08, 21.08 si 02.09) sau similare in Taesch.

 

Ziua 3: Mont Blanc–Chamonix–Geneva

Mic dejun. Ne continuam calatoria spre Alpii Francezi cu un alt masiv celebru–Mont Blanc (4.810 m) cu un popas intr-o alta celebra statiune, de aceasta data din Franta–Chamonix Mont Blanc (1.035 m). Numit Chamonix in limbajul curent, orasul se situeaza in partea de nord a Alpilor, la poalele Masivului Mont-Blanc, foarte aproape de punctul comun de frontiera dintre Franta, Elvetia si Italia. Chamonix reprezinta „Mecca” alpinismului si al sporturilor montane. De aici se poate face o ascensiune cu telecabina pe celebrul Aiguille du Midi (3.842 m). Ne reintoarcem in Elvetia, sosind spre seara in Geneva. Cazare Hotel Ramada Encore 4* sau similar Geneva.

Ziua 4: Geneva–Lacul Leman

Mic dejun. Geneva este situata pe malul celui mai mare lac din Europa–Lacul Leman. La egalitate cu Zurich, ocupa primul loc in lume in topul oraselor cu cea mai buna calitate a vietii. Tur oras pietonal Geneva cu ghid local: Palatul Natiunilor Unite, Muzeul Crucii Rosii, Orasul vechi, Catedrala, Zona de promenada „Des Anglais” si celebra fantana arteziana devenita simbol al orasului. Dupa amiaza libera pentru cumparaturi si plimbari pe malul lacului Leman. Cazare Hotel Ramada Encore 4* sau similar Geneva. Nota: In aceasta zi nu se foloseste autocarul, deplasarile se fac pietonal si cu mijloacele de transport in comun impreuna cu insotitorul de grup.

 

Ziua 5: Geneva–Lausanne–Montreux–Berna

Mic dejun. Excursie la Lausanne–capitala cantonului Vaud. Aici isi are sediul Comitetul Olimpic International. Se viziteaza panoramic principalele atractii ale orasului si Muzeul Olimpic. Apoi excursia continua in celebra statiune Montreux unde se viziteaza Castelul Chilion. Ne continuam drumul apoi spre capitala Elvetiei–Berna unde vom face un tur de oras cu ghid local si vizitarea panoramica a principalelor obiective turistice: Orasul istoric, Catedrala, Parlamentul, Orologiul astronomic si Turnul cu ceas. Cazare Hotel Mercure Plaza Biel 4* Biel (plecari 01.07, 21.08, 02.09), Hotel Harry’s Home 4* Berna (plecare 13.08) sau similare.

Ziua 6: Interlaken

Mic dejun. Optional, excursie la Interlaken–o minunata statiune situata intre lacurile Thuner See si Brienzer See. Aici puteti face o plimbare cu vaporasul pe lacuri sau o ascensiune cu trenul pana la Jungfraujoch–statia de cale ferata de la cea mai mare altitudine din Europa (3.454 m). Jungfraujoch este supranumit si „Acoperisul Europei”. Cazare Hotel Mercure Plaza Biel 4* Biel (plecari 01.07, 21.08, 02.09), Hotel Harry’s Home 4* Berna (plecare 13.08) sau similare.

Ziua 7: Berna-Zurich

Mic dejun. Excursia continua spre Zurich–cel mai mare oras si inima comerciala a Elvetiei. Aici se afla sediul Federatiei Internationale de Fotbal–FIFA. Tur de oras Zurich si vizitarea panoramica a principalelor obiective turistice: Lacul Zurich, Opera, Banca Nationala, Primaria, Muzeul National, Catedrala Grossmunster, Parcul Teilor. Dupa-amiaza, optional, excursie la Cascada Rinului din cantonul Schaffhausen pentru a admira spectaculoasa cascada. Cascada Rinului (Rheinfall) este cea mai mare cascada din Europa ca si debit, aflandu-se la granita dintre cantonul Schaffhausen, cantonul Zürich si Germania. Cazare Hotel A-Ja Resort 4* (plecari 01.07, 13.08, 02.09), Hotel Dorint Airport 4* (plecare 21.08) sau similare Zurich.

Ziua 8: Zurich–Lucerna–Swissminiatur–Lugano micul Rio de Janeiro–Milano

Mic dejun. Inainte de a porni spre partea „italiana” a Elvetiei, vom face un popas de 2 ore in Lucerna–o alta statiune celebra din tara cantoanelor. Principala atractie o constituie Kapellbrücke–Podul cu Capela construit din lemn in Sec al XIV-lea. Ne continuam excursia spre Cantonul Ticino, unde vom face un popas si plimbare cu insotitorul de grup la Lugano–supranumit si „Micul Rio de Janeiro al Europei”. Situat pe malul lacului cu acelasi nume si inconjurat de coline precum cele din Rio de Janeiro, acesta se aseamana izbitor cu orasul de pe Copacabana. Continuam apoi turul la Melide pentru vizitarea parcului tematic „Elvetia in miniatura”, un bun prilej de a revedea la „scara mica” aceasta minunata tara strabatuta in decurs de 7 zile. Seara, revenim in Italia pentru zborul catre casa de a doua zi. Cazare Hotel Crowne Plaza Milan Malpensa Aiport 4* sau similar.

Ziua 9: Milano-Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroportul Milano Malpensa pentru imbarcarea pe zborul Companiei Austrian Airlines OS512 cu destinatia Viena. Decolare la ora 10:15 sosire la Viena la ora 11:40. Decolare la ora 12:45 cu zborul OS781 cu destinatia Bucuresti. Sosire pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 15:20.

 

TARIF adult in camera dubla: 1199 euro;

SUPLIMENT adult in camera single: 400 euro

Completeaza formularul de rezervare

Lasa o impresie

Your email address will not be published.

Call Now Button