Circuit cu autocarul – Capitale Imperiale 2023

Home // Circuit cu autocarul – Capitale Imperiale 2023

CIRCUIT CU AUTOCARUL – CAPITALE IMPERIALE 2023

Budapesta – Gyor – Brno – Praga – Karlovy Vary – Cesky Krumlov – Viena – Hinterbruhl 

Perioade de calatorie: 01.11.2023

Budapesta este un oras ce abunda de obiective turistice si locuri frumoase care fac din capitala Ungariei o destinatie de vacanta ideala. Pentru ca Budapesta ofera o multitudine de obiective turistice si istorice, orasul poate fi considerat unul dintre cele mai frumoase orase din Europa si din lume. Multi considera Budapesta si poate pe buna dreptate locul de nastere al lumii moderne.

Viena ramane, fara doar si poate un oras imperial, al carui suflet stravechi este strans legat de domeniul muzical, aici traind si concertand de nenumarate ori mari compozitori precum: Ludwig van Beethoven, Johann Strauss, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Peter Schubert  si altii. Patrimoniul cultural material pe care il veti regasi cuprinde o colectie grandioasa de edificii si cladiri cu o arhitectura impresionanta, palate si catedrale impunatoare, toate fiind impanzite de o istorie bogata si tumultoasa.

Praga sau „orasul celor 100 de turnuri”, asa cum mai este cunoscut in randul turistilor este una dintre cele mai frumoase si romatice destinatii din Europa. Acesta se remarca in randul turistilor, in primul rand prin arhitectura sa, o frumoasa impletitura de elemente in stil gotic, romantic si renascentist care creaza un peisaj boem, magic. Mai mult decat atat, centrul istoric al acestei capitale face parte din UNESCO inca din anul 1992. Pe langa numeroasele sale atractii turistice (catedrale, poduri, domuri, muzee etc), in capitala Republicii Cehe mai putem intalni o multime de restarante, cafenele si bistro-uri unde ne putem relaxa pe durata sejurului nostru din Praga. 

 • Ghid roman insotitor;
 • Transport cu autocar Interra de 4*;
 • Cazare 7 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 3* si 4* astfel:
 • –  1 noapte in Gyor la Hotel Raba 3* sau similar;
 • –  3 nopti in Praga la Hotel DUO 4* sau similar;
 • –  2 nopti in Viena la Hotel Arion City 4* sau similar;
 • –  1 noapte in Budapesta la Hotel Ibis Styles Citywest 3* sau similar;
 • Tururi de oras in Capitalele Imperiale: Budapesta, Praga si Viena;
 • Tur de oras la Brno;
 •  Excursie la Cesky Krumlov;
 • Tururi pietonale cu insotitorul de grup
 •  Biletele de intrare la obiectivele turistice, excursiile optionale;
 • Asigurarea travel covid protection;

ZIUA 1/  Bucuresti–Budapesta

Plecare din Bucuresti-Piata Victoriei la ora 05:00 pe traseul Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Sibiu, Sebes, Deva, Timisoara, Arad, Gyor. Sosire la Gyor in cursul serii, in functie de conditiile de trafic. Cazare la Hotel Raba 3* sau similar.

ZIUA 2/  Gyor–Brno-Praga

Mic dejun. Excursia continua spre Praga pe ruta Gyor-Brno-Praga. Vizitam al doilea oras ca marime al Cehiei, Brno–Capitala MoravieiSuntem in Brno, un important centru universitar cu peste 26 de facultati si 11 universitati. Tur de oras panoramic: Piata Libertatii cu stradute inghesuite intre numeroase lacase religioase, Vechea si noua Primarie, Catedrala Sf. Petru si Pavel de unde putem privi o superba panorama a orasului Brno, Castelul Regal Spilberk. Excursia continua spre Praga unde ajungem in cursul serii. Cazare la Hotel DUO 4* sau similar.

ZIUA 3/  Praga Orasul de Aur

Mic dejun. Tur de oras Praga panoramic si pietonal: Muzeul National, Opera, Teatrul National. Apoi vom continua cu vechiul oras: Hradcany, Castelul din Praga cu faimoasa catedrala Sf. Vit–simbolul spiritualitatii cehe, Podul Carol, Golden Lane–strada de aur, zona boema a orasului. Continuam turul pietonal in centrul istoric: orasul vechi, Piata Primariei, Ceasul Astronomic, zona pietonala cu magazine de lux. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie. Praga are de oferit numeroase obiective de interes turistic, atat in zona orasului vechi, cat si in zona orasului modern. Dupa amiaza, excursie optionala de jumatate de zi (4 ore) la Castelul Karlstejn, situat la aproximativ 40 km distanta de Praga. Constructia in stil gotic a Castelului Karlstejn a inceput in anul 1348 la ordinele Regelui Carol al IV-lea si a fost finalizata in anul 1365. Datorita pozitiei sale strategice, Castelul Karlstejn este locul in care au fost pastrate timp de aproape 200 de ani bijuteriile coroanei. Cazare la Hotel DUO 4* sau similar.

ZIUA 4/  Praga–Karlovy Vary

Mic dejun. Zi libera la dispozitie pentru explorarea Orasului de Aur. Optional, excursie la Karlovy Vary. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute statiuni balneoclimaterice, renumita pentru numeroasele sale izvoare termale cu puteri tamaduitoare, dar si un oras cu o arhitectura deosebita. Este de asemenea renumita pentru numeroasele magazine de bijuterii, ceramica si nu in ultimul rand pentru bautura traditionala Beceherovka. Intoarcere in Praga. Seara, optional, cina traditionala cu spectacol folcloric live si bauturi nelimitate la restaurantul U Marchanu–cel mai renumit din Praga pentru calitatea spectacolului. Cazare la Hotel DUO 4* sau similar.

 

 

ZIUA 5/  Praga–Cesky Krumlov–Viena

Mic dejun. Plecare catre unul dintre cele mai reprezentative orase medievale. Cesky Krumlov este, fara doar si poate, unul dintre cele mai bine pastrate orase medievale din Cehia, care practic este neschimbat din Sec al XVIII-lea, inclus in Patrimoniul UNESCO. Unul dintre cele mai impresionante monumente este Castelul Krumlov, reconstruit in stil renascentist de catre arhitecti italieni in Sec al XVI-lea. Este un complex format din 40 de cladiri si palate. Podul cu trei nivele „Plastovy most” uneste castelul cu gradina si teatrul. Mai pot fi admirate aici Biserica Sf. Vit si Biserica Sf. Jost. Excursia continua catre Viena unde ajungem in cursul serii. Cazare la Hotel Bellevue 4* (plecarea 30 Aprilie), Hotel Arion City 4* (plecarea 1 Noiembrie) sau similare.

 

ZIUA 6/  Viena–Heiligenkreutz-Mayerling-Padurea Vieneza-Hinterbruhl

Mic dejun. Tur de oras Viena panoramic si pietonal: celebrul Ring Vienez-Opera de Stat, MAK, Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul National de Istorie, fosta resedinta de iarna a Imperiului Habsburgic, Palatul Imperial Hofburg, Parlamentul, Primaria si Burgtheater. Apoi plimbare pe jos in centrul istoric: Criptele Imperiale, Cimitirul Habsburgilor unde este inmormantata Imparateasa Sisi, Palatul Hofburg–fosta resedinta a Imparatului Franz Josef si a Imparatesei Sisi, Catedrala Sf. Stefan. Dupa amiaza, optional, excursie la Heiligenkreutz, Mayerling, Padurea Vieneza si Hinterbruhl. Manastirea Heiligenkreutz, cea mai veche manastire Cisterciana din lume locuita continuu, este una dintre cele mai frumoase manastiri medievale, fondata in anul 1133 de catre Leopold III de Babenberg, Heiligenkreutz adaposteste astazi mormantul ultimului membru al familiei Babenberg. De la Heiligenkreutz ne indreptam spre Castelul Mayerling. Fost domeniu imperial de vanatoare, Mayerling este in locul unde mostenitorul tronului Austriei, Printul Rudolf, s-a sinucis in anul 1886, impreuna cu iubita sa Maria Vetsera in varsta de numai 17 ani. In urma acestui incident, castelul a fost reconstruit iar pe locul unde se afla camera printului a fost ridicata o biserica, altarul fiind amplasat chiar pe locul patului in care a murit printul. Lasand in urma legendele din Mayerling vom face un popas in localitatea vecina Hinterbruhl unde, in anul 1912, s-a format printr-o explozie intr-o mina de ghips un imens lac subteran. Cel mai mare din Europa ! Vizitam coridoarele şi galeriile, tenebrele umede transmit o nelinistitoare senzaţie de taina. Intoarcere la Viena. Cazare la Hotel Bellevue 4* (plecarea 30 Aprilie), Hotel Arion City 4* (plecarea 1 Noiembrie) sau similare.

 

ZIUA 7/  Viena–Budapesta

Mic dejun. Dimineata transfer cu autocarul la Palatul SchonbrunnAici puteti opta pentru o vizita a palatului cu audio-guide in Lb Romana sau o vizita la Gradina zoologica Imperiala. Dupa pranz plecare spre Budapesta. Sosire in cursul serii si tur panoramic Budapesta: Citadela, Opera, Piata Eroilor, Parlamentul, podurile de peste Dunare, Insula Margareta, Palatul Regal, Catedrala Regală de Incoronare (Matei Corvin), Bastionul Pescarilor, etc. Seara, optional, Croaziera si cina romantica pe Dunare cu Tur Budapesta by night de pe vasul de croaziera cu ghid local de Lb Romana: welcome drink, bufet cu 2 preparate calde: sarmalute si gulas, preparate reci si salate. Bauturi: 1 sticla de vin la 4 pers, apa minerala si racoritoare. Cazare la Hotel Ibis Styles Citywest 3* sau similar.

 

ZIUA 8/  Budapesta-Bucuresti

Mic dejun. Plecare spre tara. Sosire seara, tarziu, in functie de conditiile de trafic.

 

TARIF:  459 EURO/ adult in camera dubla

TARIF: 699 EURO/ adult in camera single

TERMENE DE PLATA:

• 30% din pret la max trei zile de la momentul rezervarii
• 20% din pret cu pana la 61 de zile inainte de plecare
• 50% din pret cu pana la 31 de zile inainte de plecare

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

 • penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare;
  •  penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare;
  •  penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare;
  •  penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show).

 

DOCUMENTELE NECESARE CALATORIEI SUNT: CARTE DE IDENTITATE SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;

Completeaza formularul de rezervare

Lasa o impresie

Your email address will not be published.

Call Now Button