9 excursii pe care sa nu le ratezi in Zakynthos

Home // Blog // 9 excursii pe care sa nu le ratezi in Zakynthos
9 excursii pe care sa nu le ratezi in Zakynthos

Atunci cand alegi Zakynthos, cu siguranta ca faci una dintre cele mai bune alegeri. Ape de un albastru ireal, plaje cu nisip alb, pesteri si grote sapate in stanca de-a lungul a mii de ani, traditii bine conservate, peisaje de poveste si celebrele broaste testoase Caretta-Caretta. Pentru a descoperi frumusetea adevarata a insulei, va recomandam mai jos cateva excursii in insula Zakynthos pe care sa nu le ratati.

 

„Excursii Zakynthos” – CROAZIERA LA NAVAGYO SI PESTERILE ALBASTRE

plaja Navagio este considerata printre primele zece plaje naturale, cele mai frumoase ale Greciei.

Ochii ne aluneca incet peste padurea de pini, de unde se contureaza zidurile viguroase, pline de istorie ale castelului venetian, constructiile capitalei asezate la poalele dealului Bohali, dar si catedrala Sf. Dionisios. Spre nord se zareste cea mai veche constructie din capitala, biserica Sf. Nicolae a portului, ridicata de corporatia marinarilor.

* Krioneri este plaja ce aduna sute de turisti care prefera sa faca baie in acest loc destul de putin cunoscut.

* Urmarind plajele Tsilivi, Alikanas, Alikes, Tragaki, Kipseli, portul Sf. Nicolae cu cele doua plaje: Xigia ( unde apa este sulfuroasa ) si Makris Yalos, ajungem in nord.

* Pesterile Albastre este de departe atractia naturala a insulei alaturi de plaja Navagyo. Stancile spalate de apa timp de secole, s-au transformat in caverne, iar in razele soarelui, peretii calcarosi ale acestora primesc nuanta de azuriu. Loc pustiu si salbatic preferat de familiile de foci.

* Schinari, punctul cel mai nordic al insulei, unde vegheaza de secole farul asezat pe stanca plina de verdeata ce lumineaza noaptea pana departe, peste silueta Kefaloniei.

* Navagyo, golf numit Agyos Giorgios, a primit denumirea de la vasul naufragiat (navagyo inseamna naufragiu) si este considerata printre primele zece plaje naturale, cele mai frumoase ale Greciei. Deosebita pentru culoarea ei de albastru marin, turquase, versantii inalti de pana la 300 de metri ce inconjoara plaja formand o semiluna, cu adancuri ce gazduiesc de ani buni vasul naufragiat, Panayotis, vas ingropat pe jumatate in nisipul cu pietricele ce acopera plaja. 

* Sf. Ioannis, este insula ce strajuieste intrarea in portul Vromi, impresionand cu cateva pesteri in formare si o culoare a apei foarte frumoasa. Tot aici este o pestera pe care s-a conturat un profil, iar oamenii locului l-au numit “chipul lui Poseidon, zeul marii”.

* Kampi este asezarea cu stanci parca spintecate de apa, inalte de peste 300 de metri, care ofera un apus de soare superb.

* Limnionas si Roxa asezari formate pe stancile insulei amenajate cu sezlonguri si taverna, unde se pot petrece cateva ore de relaxare si liniste.

* Korakonissi este o insula mica cu versanti abrupti, spalata de valurile involburate ale marii.

* Keri, sudul insulei ascunde plaje mici, izolate si neexploatate inca: Oasis si Marathia, cu stanci inalte si spectaculoase pe care este construit satul Keri, steagul grecesc ce a intrat in Cartea Recordurilor, asezat in cel mai sudic punct langa farul care pe timp de noapte lumineaza pana la o distanta de 20 de kilometri. Stancile golase si asimetrice, Mitzitra Mare si Mica, intregesc frumusetea acestui loc mirific.

* Laganas este golful in care ne strecuram usor, admirand si fotografiind cea mai lunga plaja din insula, de 9 km, impartita in: Porto Koukla, Sf. Sostis, Lagana, Kalamaki, Sekania, Dafni, Gheraka.

* Vasilikos, peninsula verde, formata din numeroase plaje considerate printre cele mai frumoase: Sf. Nicolae, Porto Roma, Mavratsi, Plaka, Banana, Porto Zorro, Azuro.

 

„Excursii Zakynthos” – LACUL MELISSANI, KEFALONIA

Lacul Melissani este un fenomen geologic unic, format prin procesul de carstificare, unde apa patrunde in calcar, erodeaza si creaza gropi.

* Manastirea Sf. Gherasim, se gaseste la est de capitala, aproape in centrul insulei, in Valea Omala, in apropierea celor 40 de fantani. In manastire se gasesc moastele Sfantului, alungatorul de demoni, dar si pestera unde se ruga. Tot in valea Omala se gaseste si fabrica de vinuri Robola.

* Pestera Drogarati se gaseste in satul Chaliotata si la 3 kilometri de portul si statiunea Sami. Drumul serpuit, printre munti este de o frumusete rara, intalnind in calea noastra locuri unde sunt inaltate turbinele eoliene, una din sursele de electricitate ale insulei. Pestera atrage anual mii de vizitatori curiosi de aceasta raritate a naturii, descoperita fiind dupa ce in urma cutremurelor s-a indepartat bucata de stanca de la intrare. Pestera cu stalactite si stalagmite, se afla la o altitudine de 120 de metri si are o vechime de 150 milioane de ani. Se coboara treptele ajungandu-se pana la o adancime de 100 de metri, cu o umiditate ridicata de pana la 90% si o temperature constanta de 18 grade Celsius. Un balcon natural a fost creat, cu vedere la camera mare, numita si Apoteoza, de aprox. 100 metri patrati, facand posibil organizarea de concerte ( specialistii spun ca acustica acestei incaperi este foarte buna). Cu un spatiu ce cuprinde pana la 500 de persoane, nenumarate vedete au concertat aici, printre care Maria Callas si Mikis Theodorakis. Din pacate, in cele de-al doilea razboi mondial, soldatii germani, se antrenau in pestera tragand in stalactitele si stalagmitele aflate aici.

* Lacul Melissani, este un fenomen geologic unic, format prin procesul de carstificare, unde apa patrunde in calcar, erodeaza si creaza gropi. Lacul subteran Melissani, descoperit in 1951 de catre speologul Giannis Petrohilos, este o pestera cu o lungime de 160 de metri si vreo 40 metri latime (dar se poate vizita numai o parte). Intrarea in pestera se face print-un tunel sapat in stanca unde barcile de mici dimensiuni asteapta vizitatorii. Este formata din doua parti: prima este cea in care tavanul pesterei s-a prabusit, dezvaluind un spectacol fascinant de culori, dand apei si peretilor pesterii o culoare verde-albastruie. Apa cu salinitate redusa, datorita amestecarii apei de mare cu cea a unor izvoare, intalnindu-se de-a lungul timpului prin tunelurile formate, este adanca pana la 36 de metri, cristalina, cu o temperature intre 4-12 grade si in permanenta cu aburi, plutind deasupra apei. Apa din acest lac este o combinatie din apa sarata a marii care vine tocmai din Argostoli, unde se infiltreaza sub pamant intr-un loc numit Katavothres si apa dulce (izvoare) si apoi iese la suprafata din nou in lacul Karavomylos. Pe peretii grotei atarna o serie de turturi ce nu sunt altceva decat stalactite, vechi de peste 20.000 de ani, pereti plini de vegetatie si de pasari ce si-au facut cuiburile chiar aici. A doua parte a pesterei este continuarea primei parti, zona acoperita a pesterei, in mijlocul careia se gaseste o mica insula, care nu este altceva decat tavanul primei parti a pesterii, prabusit. Pe aceasta insula arheologii au descoperit figurine de lut ale nimfei Melissanthe si ale zeului Pann. Pestera a primit denumirea de la aceasta nimfa despre care se spune ca s-a aruncat in lac pentru dragostea ce nu ii era impartasita, de zeul Pann, fiul lui Hermes si a Dryopei din mitologia greaca, considerat protectorul turmelor si al pastorilor. 

* Agya Ifimia este orasul–port cu o zona semi montana, care se afla la 35 de kilometri nordest fata de capitala insulei si unul din cele mai importante orase comerciale, case impunatoare ce au fost construite cu ajutorul francezilor. Agia Efimia este continuare a golfului Sami, la o distanta de 50 kilometri fata de insula Itaka care se gaseste la est.

* Plaja Myrtos este printre cele mai frumoase plaje ale Greciei, este situata in partea de nord a insulei, in municipiul Pylaros, la 30 de kilometri nord de Argostoli. Cel mai apropiat sat este Dirvata, 2.5 km sud. Pietricele albe amestecate cu nisip si pantele inalte de pana la 800 de metri atrag an de an foarte multi vizitatori. In zare se vede satul Assos, aflat la doar 10 kilometru fata de plaja Mirthos, sat destul de putin exploatat, case albe construite intr-o superba zona deluroasa (continuarea drumului duce in nordul insulei in orasul Fiskardo, la o distanta de aproximativ 24 de kilometric, singura zona ramasa neatinsa de cutremurul din anul 1953).

* Capitala Argostoli, se afla se gaseste in partea de vest a insulei, formand un mic golf, Argostoli –  locul preferat al testoaselor Caretta-Caretta. Aproape tot orasul a fost distrus la cutremurul din anul 1953, care din pacate nu au mai putut fi construite in acelasi stil venetian. Casele partial distruse au fost parasite, construindu-se casele din nou in alta parte a satului. Astfel au aparut un sat cu doua parti distincte: satul vechi si parasite si satul nou populat. Zona portului este un loc perfect pentru o plimbare pe malul marii, admirand peisajul, pe de o parte si magazine pe de alta parte. Centrul orasului Argostoli si totodata principala intersectie, adaposteste cladiri importante locuitorilor: teatrul, muzeul de istorie, tribunalul.

* Castelul St George a fost capitala Kefalonia pana la sfarsitul secolului al XVII-lea. Bizantinii au inceput activitatea in secolul XII, dar venetienii au fost cei care a dat castelului aspectul sau prezent. Este asezat pe un deal ceea ce a fost un avantaj caci castelul a fost greu de cucerit. Castelul fecea legatura cu alte zone ale insulei, prin tunele care au fost distruse in cutremur.

 

„Excursii Zakynthos” – SEARA GRECEASCA

o seara greceasca organizata la vila Aresti (in satul Ag. Dimitrios la aprox. 10 km de capital insulei) este o alta excursie in Zakynthos pe care nu trebuie sa o ratati.

Seara de neuitat cu muzica, dans si cantece traditionale din Zakynthos este o alta excursie  pe care nu trebuie sa o ratati. Bucate traditionale stropite din plin cu vin local, la discretie, iar pentru copii se ofera racoritoare. La aperitiv aveti ocazia sa gustati traditionalul tzatziki (pasta facuta din iaurt, castravete si usturoi), placinta cu spanac (spanakopita), placinta cu branza (tiropita), placinta sau foitaj cu carnati (lukanopita) si sarmalute in frunze de vita (dolmades). Felul principal este format din salata receasca si frigarui (souvlaki) cu cuptor cartofi. Pentru vegetarieni, taverna pune la dispozitia celor interesati-rosii umplute cu orez (jemista) sau spaghete napolitane (cu sos de rosii). Desertul este o prajitura cu crema de vanilie numita frigania.

 

„Excursii Zakynthos” – MARATHONISSI, INSULA TESTOASELOR

Insula Marathonissi - O excursie in Zakynthos pe care va recomandam sa nu o ratati.

O  excursie in Zakynthos pe care va recomandam sa nu o ratati. Navigare in largul golfului Laganas pentru a fotografia testoasele, oprire pentru baie aproape de insula Marathonisi si navigare pana in sud la Keri, unde sunt cateva grote si arcade formate de-a lungul timpului si unde culoarea apei este splendida. Din Parcul National Marin fac parte cele trei insule: Cameo, Pelouzo si Marathonisi (numita si insula testoaselor, deoarece seamana cu o testoasa) si alte sapte plaje din jurul golfului: Agyos Sostis, Porto Koukla, Laganas, Kalamaki, Sekania (interzis sa ajungem pe aceasta plaja), Dafni, Gheraka. Longevivele broaste testoase Caretta-Caretta, sunt de buna vreme atractia si emblema insulei deosebindu-se de alte testoase prin gatul si capul foarte mare. Este una dintre cele mai vechi specii de testoase din lume, cunoscute de peste 130 de milioane de ani. Carapacea are culoarea roscat-maronie, iar pe burta au culoarea usor galbuie. Testoasele isi depun ouale pe aceleasi plaje unde au eclozat odata. Nu au dinti, dar au falci puternice cu care pot zdrobi hrana. Se hranesc cu crustacee, moluste si meduze. Testoasele pot trai aproximativ 60 de ani si femelele ajung la maturitatea de a putea reproduce abia la varsta de 30 de ani. Nu se stie ce se intâmpla cu testoasele de cand au eclozat si pana in momentul reproducerii ceea ce specialistii au numit “ani pierduti”. Acest lucru inseamna, de asemenea, ca se stie foarte putin despre testoasele de sex masculin si doar femelele pot fi monitorizate pentru a aduna informatii cu privire la rutele de migratie. Perioada pentru depunerea oualor este din luna mai pana in luna iunie, cand femelele ies pe aceste plaje, sapa cuiburi adanci de 50 de cm in nisip, depun 100-200 de oua si poate repeta procedeul dupa 15 zile, de 3-4 ori pe sezon. Femelele acopera cuiburile cu nisip, ajutate de ghiare, iar apoi natura isi face datoria: soarele incalzeste cuiburile si dupa aproximativ doua luni, pe timp de noapte, cand linistea este deplina, ies puisorii mici si negri care iau drumul marii, ghidandu-se dupa lumina lunii. Puisorii care vor supravietui se vor intoarce dupa 20-30 de ani in acelasi loc. Procentul ca ei sa supravietuiasca este destul de scazut datorita rapitorilor sau a celor ce nu respecta regulile ce se impun in aceaste zone. Este alarmant deoarece daca in urma cu 4-5 ani, femelele ce depuneau ouale era de 1800 exemplare in prezent s-au redus pana la 800 de exemplare.

 

„Excursii Zakynthos” – PARCUL ACVATIC

O excursie in Zakynthos ce se traduce prin zi de distractie la cel mai mare parc de distractii din Zakynthos, care se gaseste in satul Sarakinado, la doar 6 kilometri fata de capitala insulei. Parcul este construit pe o suprafata de 40.000 mp si ofera vizitatorilor o zi plina de distractie. “Gaura Neagra”, “Topoganul Gigant”, “Iepurele Alunecos”, sunt doar cateva dintre atractiile parcului. In interiorul parcului gasiti toalete, magazine cu suveniruri, snack bar, sezlonguri si umbrele.

 

„Excursii Zakynthos” – STATUIA LUI ZEUS DIN OLIMPIA

excursie zakynthos - o zi in Peloponis

O zi in Peloponis (partea continentala a Greciei), la locul unde se desfasurau Jocurile Olimpice in cinstea Marelui Zeus (in mitologia greaca este considerat cel mai puternic dintre zeii Olimpieni, socotit stapanul suprem al zeilor si al oamenilor), unde chiar si in zilele noastre flacara olimpica este aprinsa la fiecare 4 ani in sanctuarul antic al Olimpiei, este o excursie in Zakynthos care trebuie inclusa in itinerariul fiecaruia. Se viziteaza situl arheologic si muzeul, descoperind urme ale realitatii de aproape trei milenii. Scaldata de briza marii, Cetatea Olimpiei aproape uitata 1500 de ani, a fost redescoperita scotandu-se la iveala 14.000 de obiecte, majoritatea folosite in cadrul ritualurilor. Statui, amorfe, frize, inscriptii cu zei si oameni plamaditi din piatra sau metal, au devenit un veritabil patrimoniu pentru intreaga lume si pot fi vazute in muzeul de la Olimpia. Sapte drumuri duceau spre Olimpia, acolo unde se desfasurau, o data la patru ani, 13 intreceri sportive dintre care cea mai simpla, cunoscuta si apreciata a fost pista de alergare de 211 metri, iar cea mai mareata era pentaclonul ce cuprindea cinci exercitii diferite (aruncarea discului, lupta, salt, alergari, aruncarea cu sulita, la care nu se puteau inscrie decat cei ce aveau o comportare frumoasa fata de oameni si de zei). Jocurile Olimpice au inceput in anul 776 i. H. si fiecarui an ii era dat numele invingatorului probei de 211 metri. Dupa ce mama unui atlet a participat la intrecere deghizata in barbat (femeile nu aveau voie sa participe la jocuri), a fost demascata si de atunci toti barbatii trebuiau sa participe dezbracati. Jocurile Olimpice au avut doar 293 de editii, deoarece imparatul roman Theodosie I, le-a interzis incepand cu anul 394, considerand ca este obicei pagan, tot ce se intampla la Olimpia, fiind trimise spre uitare aproape un mileniu si jumatate. Dar urme ale terenurilor de alergat, de lupta, cladiri din care a mai ramas stau dovezi ca marturie a acestor intreceri atat de indepartate. Prima editie a Jocurilor moderne, dupa ce Theodosie I le-a interzis, a fost anul 1896, la Atena, deschisa de regele George I al Greciei, la 75 de ani de la obtinerea independentei Greciei.

 

„Excursii Zakynthos” – JEEP SAFARI

jeep safari-Acesta excursie in Zakynthos va va duce prin imensele paduri de pini si multa vegetatie, arata mai degraba ca intr-un basm in care s-au adunat toate minunatiile Creatorului.

Plecarea din statiune cu jeepul, intr-o calatorie unica, descoperind cele mai frumoase sate pitoresti, biserici si manastiri seculare, intrand intr-o feerica poveste, afland lucruri rare si nescrise despre istoria, cultura si obiceiurile acestui loc, spuse chiar de localnici. Acesta excursie in Zakynthos va va duce prin imensele paduri de pini si multa vegetatie, arata mai degraba ca intr-un basm in care s-au adunat toate minunatiile Creatorului. Sate mirifice, cu o mana de locuitori ce dau acestora mult calm, implinire si fericire. O mana de oameni pentru care viata si fericirea se rezuma la peisajele si indestularea cereasca ce le-a fost harazita. Varful muntelui Vrahionas (756 metri, cel mai inalt varf din Zakynthos), o sa va faca sa pregatiti aparatele de fotografiat, pentru ca…nu mai exista cuvinte ci…numai tacere si admiratie. Loc cu vedere panoramica in ansamblu asupra insulei Zakynthos, ce nu poate sa nu ne faca sa ne gandim cum lui Artemis, zeita padurilor, ii placea sa cante prin padurile verzi ale insulei, iar fratelui ei, Apollo, ii placea sa o acompanieze, cantand la lira. Drumul parca cuprins de tacere trece prin satul Exo Hora, unde sta de secole batut de vanturi si de ploi, maslinul vechi, copacul vesnic verde si vesnic roditor, care a devenit foarte cunoscut dupa ce milioane de turisti l-au fotografiat. Pitorescul Kampi ( partea de vest a insulei), izolat parca de lume, dar cu multa spendoare, este asezat la peste 300 de metri deasupra nivelului apei, unde se poate sta ca martor la cel mai divin apus de soare de pe insula, unde stancile parca spintecate de intemperii si asezate parca de maretul Poseidon pe apa, pazesc fiordul natural creat de natura atat de darnica. Culorile pastelate de albastru ale apei si vegetatia omniprezenta, fac din asezarea Kampi o bucatica de rai. In acest loc plin de frumusete si splendoare se face oprire pentru pranz la una din putinele taverne deschise unde se serveste mancare traditionala cu produse din gospodaria proprie. Urmatoarele localitati de munte, Maries si Anafonitria, sunt pline de har, deoarece cu mult timp in urma, cele doua Marii ( Maria si Maria Magdalena) au ajuns pana aici sa propovaduiasca evanghelia si tot in acest loc sfant, pasii smeriti ai Sf. Dionisios treceau odinioara pe aici, ascultandu-si si ajutandu-si semenii. La peste 500 de metri altitudine se viziteaza satul Volimes, cel mai nordic sat cu peisajele lui idilice si pastorale, unde traditia este invatata de urmasi si in ziua de astazi, satul ofera cele mai multe produse traditionale facute de mainile lor de la broderii, covoare, vase de ceramica si alte suveniruri. Nici productia de ulei, stafide si vin nu trebuie uitate asa ca veti avea ocazia sa le gustati. Ziua se incheie cu plaja Makris Yalos ( coasta nord-est), care se afla la o distanta de doar 4 kilometri fata de portul secundar al insulei, Agyos Nikolaos. Oprire pentru o baie in apa de un albastru ireal pana la micile grote formate prin eroziunea apei si care dau o frumusete aparte acestui loc. Aici plaja este acoperita nisip fin si pietricele slefuite de apa, asemanatoare celor de pe plaja Navagyo, apa care nu este foarte adanca, numai potrivita si pentru cei care se pregatesc in tainele inotului.

 

„Excursii Zakynthos” – NAVIGARE PE MAREA IONICA

Navigand pe marea Ionica, intr-o excursie in Zakynthos de neuitat, descoperiti cele mai frumoase si fermecatoare locuri ale insulei Zakynthos.

Navigand pe marea Ionica, intr-o excursie in Zakynthos de neuitat, descoperiti cele mai frumoase si fermecatoare locuri ale insulei Zakynthos. Se navigheaza spre sud-vestul insulei pana in peninsula Vasilikos, inverzita, cu cele mai multe plaje rasfirate de o parte si de alta a franturii de insula: Azuro, Ionian, Banana, Plaka, Ag. Nokolaos, Porto Roma, Mavratzi, Gheraka, Dafni si Sekania. Plaje mici, diferite intre ele prin peisajele unice, plaje acoperite cu nisip fin, locuri pentru sporturi nautice, amenajate cu sezlonguri si umbrele. Plutind pe apele sarate ale marii Ionice, de un albastru intens si presarata pe alocuri de pete in culoarea cerului, se ajunge in golful Laganas, bazinul ce are pe marginile lui o plaja lunga de 9 kilometri, printre cele mai lungi din Grecia. Aici se afla si Parcul National Marin din Zakynthos, primul de acest fel din Grecia, ce protejeaza fauna si flora pe cale de disparitie, dar mai cu seama testoasele de mediterana Caretta-Caretta si focile de mediterana Monachus-Monachus. Ramanand in admirarea peisajului, ochii se opresc pe cele trei insule muntoase, nelocuite ale golfului: Pelouzo, Marathonisi si Agyos Sostis ( cunoscuta sub numele de Cameo). Incet vasul se apropie de zona permisa a parcului, pentru a vedea cateva din semnele cuiburilor testoaselor. Se navigheaza pana se ajunge in sudul insulei, la Lacul si Pesterile de la Keri, unde se inoata in apa de un albastru ireal. Pesterile si arcadele deosebit de frumoase, formate in sud, la Keri, ne duc cu gandul la pesterile din nordul insulei si cu siguranta este greu sa faci o ierarhie a frumusetii si incantarii privitorilor. Stanci albe tasnesc din apa infinita si dau o nota de basm acestui loc  prin cele doua stanci Mitzitra Mica si Mitzitra Mare. Tot aici, in zona sudica, se ancoreaza si se poposeste la o taverna unde puteti servi pranzul.

 

„Excursii Zakynthos” – SCUBA DIVING

Cand vine vorba de explorarea marii, cei mai multi aleg scuba diving.

Cand vine vorba de explorarea marii, cei mai multi aleg scuba diving. Descoperirea plajei Agyos Nikolaos (16 km. sud fata de capitala insulei), locul unde se fac scufundarile, cu transfer pana in locul unde sunteti asteptati de instructori calificati (vorbitori de limba engleza si limba greaca), va contribui numaidecat la amintirile ce le veti lua cu dumneavoastra acasa, la intoarcere. Urmeaza instructajul ce se impune, cu video si toate informatiile necesare dupa care se trece la scufundarea care dureaza 20 de minute. Viata marina da ocazia celor ce doresc, sa descopere o alta forma de viata existenta in adancuri, exploatata doar de cei mai temerari si curajosi. Insotitorii va pot insoti, unde se pot relaxa pe plaja cu soarele binevoitor al verii si apa numai buna de scaldat sau sa profite din plin de un meci de volei, teren transpus pe nisipul incalzit de razele soarelui, sau sa opteze pentru cateva din sporturi nautice existente pe plaja. Nici o plimbare pe drumurile inguste si pitoresti nu este exclusa, deoarece in apropierea acestei plaje, se mai pot vizita si plaja Banana (500 metri), atat de apreciata mai ales de tineri, iar tavernele si magazine turistice sunt deschise toata ziua. Biserica de langa plaja, poarta hramul Sf. Nicolae si poate aveti norocul sa fie deschisa si sa o vizitati. Daca nu, o serie de fotografii superbe puteti face sus pe stancile asimetrice, pe care odinioara era asezata bisericuta inainte ca vantul nemilos al iernii sa-i fi facut pe localnici sa o mute exact pe locul unde este acum, unde pe timp de vara vin foarte multi greci dar si straini pentru a-si oficializa cununia.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

Call Now Button