Circuit SRI LANKA 2024 – un taram al legendelor

Home // Circuit SRI LANKA 2024 – un taram al legendelor

Circuit Sri Lanka

9 nopti/ 10 zile

Colombo–Minneriya-Habarana – Polonnaruwa–Stanca Leului–Sigiriya – Dambulla–Matale-Kandy – Nuwara Eliya „Mica Anglie” – Yala – Galle–Beruwala 

Plecari in perioadele: 02.10.2024

 

Descoperiti fascinanta Sri Lanka, un taram al ruinelor antice, al plajelor strajuite si al multor legende.

 

– Ghid romana insotitor;
– Zboruri Bucuresti => Colombo => Bucuresti, Compania Qatar Airways;
– Taxele de aeroport;
–  Early check-in si mic dejun la un hotel de tranzit in Aeroportul din Colombo in ziua sosirii;
– Transferuri aeroport-hotel-aeroport;
– Transport cu autocar local conform programului;
– Cazare 9 nopti cu demipensiune la Hoteluri de 4* si 5* astfel:

 • 2 nopti in Habarana la Hotel Cinnamon Lodge 5* camere superior, sau similar;
 • 2 nopti in Kandy la Hotel Cinnamon Citadel 4* camere superior, sau similar;
 • 1 noapte in Nuwara Eliya la Hotel St Andrews 5* camere deluxe, sau similar;
 • 1 noapte in Yala la Hotel Cinnamon Wild 4* jungle chalet, sau similar
 • 3 nopti la plaja la Oceanul Indian la Hotel Cinnamon Bey 5* camere superior, sau similar;
  – Pachet de excursii si vizite incluse cu ghizi locali si bilete de intrare:
  – Jeep Safari in Parcul National Mineriya;
  – Capitala medievala Polonnaruwa;
  – Stanca leului din Sigiriya;
  – Templul Pestera din Dambulla;

  – Templul Dintelui Relicva al lui Budha din Kandy;
  – Gradina botanica regala din Peradaniya;
  – Tur de oras in Nuwara Eliya;
  –  Jeep Safari in Parcul National Yala;

  – Tur pietonal in fortul Galle;
 •  Experiente locale inedite:
  – Vizita la o fabrica si plantatie de ceai;
  – Spectacol cultural in Kandy;
 • Pachet Bonus:
  – Welcome pack;
  –  Apa minerala 500 ml-2 sticle de persoana pe zi (in timpul transferurilor);

  – Servetele umede dupa cele doua game drive-uri in Parcurile Nationale Mineriya si Yala;

  – Suvenir la plecare

 

–  Taxa de viza Sri Lanka 45 €/persoana (viza se obtine on-line, se achita la inscriere);
– Asigurarea travel covid protection, excursiile optionale;
– Bacsisurile recomandate pentru ghizi si soferi, aprox 5 €/turist/zi  (se achita la fata locului)
– Taxele de oras, se achita la receptia hotelurilor;
–   Alte servicii decat cele mentionate in program.

 

Ziua 1. Bucuresti–Doha

Intalnire cu reprezentantul Interra la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 08:30, pentru imbarcare pe zborul Companiei Qatar Airways QR220 cu destinatia Doha. Decolare la ora 11:00. Sosire la Doha la ora 15:30. Imbarcare pe zborul QR662 cu destinatia Colombo cu decolare la ora 18:55.

Ziua 2. Colombo–Minneriya-Habarana

Ayubowan ! Bun venit in Sri Lanka ! Sosire pe aeroportul din Colombo la ora 02:20. Dupa formalitatile de viza si preluarea bagajelor intalnire cu reprezentantul local si transfer la un hotel din aeroport pentru odihna dupa zborul intercontinental. Dupa servirea micului dejun, incepem experienta culturala in Sri Lanka indreptandu-ne catre Parcul National Minneriya. Vom experimenta un jeep safari in Parcul National MinneriyaParcul este unul din cele mai cunoscute din Sri Lanka pentru numarul mare de elefanti salbatici care se aduna pe malul raurilor sa se scalde sau sa… socializeze. Parcul acopera o suprafata de 8.890 hectare si consta dintr-un peisaj cu paduri si arbusti mereu verzi, habitat pentru numeroase animale, inclusiv leoparzi. Fiti pregatiti pentru a descoperi si numeroasele maimute langur gri sau macaci. Cina si cazare la Hotel Cinnamon Lodge 5* Habarana, sau similar.

Ziua 3.  Habarana-Polonnaruwa–Stanca Leului–Sigiriya-Habarana

Mic dejun. Dimineata vom pleca catre Polonnaruwa–fosta capitala a Sri Lankai in Sec XI-XII, acum un sit inclus in patrimoniul mondial UNESCO, unde veti putea admira cateva statui spectaculoase, casele Tivanka si Thuparama, stupele Rankoth Vehera si Kirivehara–foarte bine conservate. Gal Vihare–un altar in stanca cu patru statui ale lui Buddham, doua asezate, una in picioare si una inclinata precum si statuia Parakrama Bahu, sunt cele mai bune exemple ale artei srilankeze de cioplit in piatra. Capitala medievala Pollonaruwa a fost fortificata cu santuri si ziduri interioare si exterioare. Parakrama Samudra se afla in partea vestica a orasului in timp ce Palatul Regal, Sala Audientelor si alte cladiri din interiorul orasului erau inchise de un alt zid inalt. Ne imbarcam in autocar pentru a continua calatoria spre Sigiriya. Stanca Leului, este considerata de localnici a opta minune a lumii. Aici se afla vestigiile unei fortarete si ale unui palat regal, inconjurate de gradini, elestee, fantani si fresce magnifice. Situl este inclus în Patrimoniul UNESCO, fiind unul dintre cele mai vechi din Sri Lanka. Ascensiunea pe stânca Sigiriya (180 m–accesul se face pe aproximativ 1.200 trepte sapate in stanca) este incununata de priveliștile fabuloase asupra junglei înconjurătoare. Cina si cazare Hotel Cinnamon Lodge 5* Habarana, sau similar.

 

Ziua 4. Habarana-Dambulla–Matale-Kandy

Mic dejun. Dimineata ne indreptam catre Dambulla pentru vizita la Templul pestera din Dambulla, construit de Regele Walagambahu in Sec I I.H. Face parte din Patrimoniul Mondial si este unul dintre cele mai impresionante temple de acest gen din Sri Lanka. Complexul alcatuit din 5 pesteri, cu peste 2.000 de metri de pereti si tavane pictate, reprezinta cea mai mare suprafata de picturi murale descoperita vreodata in lume. Imaginile contin peste 150 de reprezentari ale lui Buddha, dintre care cea mai impresionanta este cea a chipului lui Buddha, cu o inaltime de 14 metri. Continuam spre Kandy cu oprire in Matale, unde vizitam o gradina de condimente pentru care Sri Lanka este atat de faimoasa. Cand ajungem in Kandy vizitam Templul Dintelui Relicva a lui Budha. Atat templul cat si relicva adapostita aici sunt incluse in Patrimoniul UNESCO. Cina si cazare la Hotel Cinnamon Citadel 4* Kandy sau similar.

Ziua 5. Kandy

Mic dejun. Dimineata vom vizita Gradina Botanica Peradaniya, aflata pe malul raului Mahaweli, cunoscuta pentru colectia de orhidee dar si pentru cele peste 4.000 de specii de plante, inclusiv condimente, plante medicinale și palmieri. Kandyultima capitala a regilor Sri Lankei, inclus in Patrimoniul UNESCO-pastreaza inca vii, intr-un mod incantator, vechi traditii, legende si folclor. Seara participam la un spectacol cultural traditional. Cina si cazare la Hotel Cinnamon Citadel 4* Kandy sau similar.

Ziua 6.  Kandy–Nuwara Eliya „Mica Anglie”

Mic dejun. Plecam spre Nuwara Eliya si pe drum vom avea oportunitatea de a vizita o plantatie de ceai si o fabrica de ceai, unde veti  participa la recoltarea ceaiului si desigur veti si degusta celebrul ceai. Urmeaza un traseu extrem de pitoresc printre coline verzi presarate cu campuri agricole si mici cascade intr-o zona cu un climat racoros foarte placut. Acest drum este un adevarat paradis pentru cei pasionati de fotografie. Vom face un tur prin Nuwara Eliya, care cu bungalouri in stil victorian, peluze frumoase și gradini de flori a devenit cunoscută sub numele de „Little England-Mica Anglie”. Pentru a înțelege comunitatea locala din aceasta parte a lumii umblati prin pietele de fructe și legume si tocmiti-va la cumparaturile din piata de noapte. Cina si cazare la Hotel St Andrews 5* Nuwara Eliya sau similar.

 

Ziua 7. Nuwara Eliya-Yala

Mic dejun. Dimineata devreme plecare spre Parcul National Yala, folosind ruta Ella Gap, traseu care ofera prilejul de a vedea unul dintre cele spectaculoase peisaje din insula. Dupa-amiaza aveti programat safari in Parcul National Yala, al doilea ca marime si cel mai vizitat din insula. Alcatuit din 5 zone (dintre care 2 destinate publicului larg), Yala gazduieste numeroase specii de animale salbatice care includ elefanti, mistreti, bivoli, leoparzi, ursi, caprioare si crocodili. Veti putea vedea, de asemenea, stoluri mari de pasari migratoare si numeroase grupuri de leoparzi, parcul fiind recunoscut pentru concentratia sa mare de astfel de pradatori. Cina si cazare la Hotel Cinnamon Wild 4* Yala sau similar.

Ziua 8. Yala–Galle–Beruwala

Mic dejun. Plecam spre Galle-capitala partii de sud a tarii si unul din cele mai importante centre comerciale inca din perioada regilor singalezi si apoi in perioada coloniala (portugheza, olandeza si britanica). Intalnim aici cea mai  mare fortareata olandeza care se mai pastreaza in Asia, azi monument UNESCO si un viu si pitoresc orasel colonial pe care va fi o plăcere de a-l explora pietonal. Rătăcind pe stradutele sale pline de viață, veți trece pe langa impozante clădiri coloniale olandeze, moschei și biserici, vechi cafenele elegante, buticuri diverse și hoteluri impecabil restaurate deținute de artiști și scriitori, fotografi și designeri locali și străini. Dupa acest ultima vizita culturala plecam spre Bentota si poposim in Beruwala–cunoscuta statiune de plaja la Oceanul Indian. Cina si cazare Hotel Cinammon Bey 5* Beruwala sau similar.

Ziua 9-10. Sun & Fun la Oceanul Indian

Mic dejun. Va invitam sa va relaxati sub soarele cald pe plajele aurii din Beruwala. Cina si cazare la Hotel Cinnamon Bey 5* sau similar.

 

Ziua 11. Colombo–Doha-Bucuresti

Imediat dupa miezul noptii transfer la Aeroportul din Colombo pentru imbarcare pe zborul Companiei Qatar Airways QR659 cu destinatia Doha. Decolare la ora 05:10. Sosire la Doha la ora 07:15. Escala pana la ora 08:20, cand ne vom imbarca pe zborul QR221. Sosire pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 13:15.

 

 

– 2449 euro/ adult in camera dubla;

– 3030 euro/ adult in camera single;

Conditii de calatorie in Sri Lanka pentru cetatenii romani:

 • Atenţie! În contextul extinderii epidemiei COVID-19, Guvernul Sri Lankăi a decis suspendarea temporară a obținerii vizei de intrare (on arrival) la sosirea în aeroporturile și porturilor țării, începând cu data de 12 martie 2020;
 • Posesorii de pașapoarte diplomatice sunt scutiți de vize de intrare pentru o perioadă de ședere de maxim 90 zile;
 • Pentru informaţii suplimentare referitoare la condiţiile de intrare şi regimul de şedere în Sri Lanka, vă rugăm să consultaţi informaţiile oficiale prezentate de autorităţile srilankeze: Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Sri Lanka (www.mfa.gov.lk)  sau Departamentul Imigrare şi Emigrare (www.immigration.gov.lk);
 • Este obligat să aplice pentru prelungirea perioadei de viză, cu recomandarea ministerelor competente, precum și în concordanță cu procedurile existente, dacă întreprinde activități comerciale în baza vizei tip business;
 • Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze Ambasadei României la Colombo şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă;
 • Cetăţenii români au nevoie de viză pentru a intra în Sri Lanka, iar pașaportul trebuie să fie valabil cel puțin 6 luni la data intrării în această țară;
 • Din punctul de vedere al autorităților srilankeze, pașapoartele românești temporare au același regim ca și celelalte tipuri de paşaport;
 • Atenţie! Viza de tranzit sau viza turistică de scurtă şedere se poate obţine on-line, accesând site-ul www.eta.gov.lk şi completând formularul tip cu câteva zile înainte. Taxa de viză se achită folosind mijloace electronice de plată. Viza turistică (cu 1 sau multiple intrări) este valabilă pentru o perioadă de maxim 30 de zile, cu posibilitatea de a fi prelungită la Departamentul pentru Imigrări din Colombo;
 • Păstraţi în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini;
 • În cazul călătoriei cu autobuzul sau trenul păstraţi atenţia asupra bagajelor pe întreaga durată a călătoriei;
 • Se recomandă ca, pe cât este posibil, femeile să nu se deplaseze neînsoţite în Sri Lanka în scop turistic;

 

Completeaza formularul de rezervare


Lasa o impresie

Your email address will not be published.

Call Now Button