Stiati ca…? Curiozitati din lumea mare!

Home // Blog // Stiati ca…? Curiozitati din lumea mare!
Stiati ca…? Curiozitati din lumea mare!

Lumea este plina de curiozitati ce abia asteapta sa fie descoperite! Incepem seria „Stiati ca…?” Fiti pe faza si lasati-ne in comentarii „curiozitatile” voastre! Abia asteptam sa descoperim lumea impreuna

 

1. NEW YORK

Cu totii stim ca New York este una dintre cele mai cunoscute metropole ale lumii, ca este este cel mai populat si cel mai vizitat oras al SUA, ca este cel mai cantat, cel mai promovat, cel mai dintre cele mai – cititi voi AICI mai multe 🙂 Insa stiati ca:

  • In New York se naste un copil la fiecare 4.4 minute?
  • Hotel Waldorf Astoria are propria platforma de tren secreta?
  • Strazile orasului sunt anual platoul de filmare pentru aproximativ 40.000 filme?

Nu ai vizitat inca NEW YORK?

Contacteaza-ne!

 

2. CAPE TOWN

Stiati ca puteti sa va dati cu sania in Africa de Sud? Da! Exact! In Cape Town este singurul loc din Africa unde exista o partie de … sanius. Partieeeeee!

 

3. SINGAPORE

Noi, cei din vest, sa ne numim asa, dar si americanii, cam suntem amatori de…mestecat guma. Atentie la acest obicei cand ajungeti in Singapore. Nu doar ca guma de mestecat se poate cumpara numai pe baza de reteta, dar daca esti prins ca o scuipi pe strada vei primi o amenda usturatoare! Exersati baloanele din guma cand ajungeti acasa 🙂

 

Vrei sa vizitezi SINGAPORE?

Contacteaza-ne!

 

4. BUDAPESTA

Fosta capitala a Imperiului Austro-Ungar este renumita in intreaga lume pentru arhitectura deosebita a cladirilor istorice, pentru frumusetea peisajelor urbane si fluviale si pentru apele termale si SPA-urile carora li s-a dus renumele peste mari si tari. Nu va spunem acum de ce sa vizitati Budapesta – va lasam pe voi sa cititi despre principalele obiective turistice din Budapesta, insa va spunem doar atat: in fiecare zi, in Budapesta, ies la suprafata 70 milioane litri de apa termala! Cu o asa cantitate de sanatate pura nu-i de mirare de ce aici veti gasi cele mai frumoase bai termale din lume.

Tratamente balneare Budapesta

5. PANAMA

Nu suntem inca siguri daca Matteo ne trimitea in aceasta Panama in melodia lui faimoasa, insa noi sigur ne-am duce aici! Pai va spunem si de ce: in Panama este singurul loc din lume in care puteti vedea cum rasare soarele din Oceanul Pacific si cum apune in Oceanul Atlantic. Nu ca-i tare?

Iti doresti sa mergi in PANAMA?

Contacteaza-ne!

 

6. CHINA

Nu, nu va spunem nimic de Marele Zid Chinezesc sau de fabulosul Beijing. Acum va spunem ceva ce sigur nu stiati 🙂 Sa incepem ca la carte: stiati ca Republica Populara Chineza este impartita in „China de Orez” si „China de Fidea”?  In sudul tarii se consuma mai mult orez decat fidea, pe cand in nordul tarii celebrii noodle se consuma cu precadere, cu mult inaintea orezului. Voi ce China preferati? 🙂

7. ITALIA

De la Coasta Amalfi pana la Florenta, in Italia ai atat de multe de vazut! Nu e de mirare ca Italia este tara cu cele mai multe situri ale patrimoniului mondial UNESCO.

coasta amalfi

8. ISLANDA

Alte tari, alte obiceiuri! Cand mamele si tatii islandezi ies la cafea isi lasa copiii in carucior, in fata cafenelei. Un pic de aer proaspat nu strica nimanui, nu?

Vrei sa vezi cum este sa bei o cafea in ISLANDA?

Contacteaza-ne!

 

8. HONG KONG

Stiati ca Hong Kong este format din 263 de insule? Dar stiati ca multe dintre ele sunt foarte verzi, ceea ce le transforma intr-un adevarat „El Dorado” pentru iubitorii de natura?

9. VANCOUVER

Ca Vancouver este situat aproape de fiecare data in topul clasamentelor celor mai indicate orase pentru calitatea vietii o stim cu totii. Insa stiati ca tot Vancouver este unul din cele mai curate orase din lume? Sa aruncam hartia la cos, sa o aruncam pe langa cos? 🙂

 

Atat pentru acum! Pana data viitoare!

 

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

Call Now Button