Stiati ca…? Curiozitati si oferte KLM Royal Dutch Airlines

Home // Blog // Stiati ca…? Curiozitati si oferte KLM Royal Dutch Airlines
Stiati ca…? Curiozitati si oferte KLM Royal Dutch Airlines

Lumea este plina de curiozitati ce abia asteapta sa fie descoperite! Noi continuam seria „Stiati ca…?” si astazi vom vorbi despre KLM Royal Dutch Airlines. Fiti pe faza, profitati de ofertele speciale KLM si lasati-ne in comentarii „curiozitatile” voastre! Abia asteptam sa descoperim lumea impreuna

 

Amsterdam si primul birou de pasageri KLM

KLM si-a deschis primul birou de pasageri la Leidseplein in Amsterdam pe 1 octombrie 1924. Amsterdam a fost prima baza pentru KLM inca din 1919. Astazi 70% din pasagerii KLM tranziteaza aeroportul Amsterdam Schiphol catre destinatiile lor finale.

 

Oferta KLM Amsterdam - imagini din Amsterdam intr-un city break cu KLM

Profita de oferta KLM si fa-ti o rezervare ACUM de la 109 euro*!

 

Paris si Alianta Air France KLM

Pe data de 4 iunie 1923 KLM isi extinde serviciile Amsterdam-Rotterdam-Bruxelles cu Paris. Cel care a pilotat primul zbor KLM la Paris cu un avion Fokker F III, H-NABK, a fost capitanul Hofstra. 10 ani mai tarziu, pe 7 Octombrie 1933, se infiinteaza si compania Air France. Companiile Air France si KLM au format o alianta pentru a deveni cel mai mare grup aerian european Air France KLM. Impreuna, ei transporta mai mult de 77 milioane de pasageri in fiecare an. Cele doua companii opereaza cu un numar de 573 de aeronave care le permit sa zboare in 243 de destinatii din 103 tari.

Jakarta si primul zbor intercontinental al KLM

Pe 1 octombrie 1924 compania aeriana KLM opereaza prima cursa intercontinentala la Batavia (Jakarta coloniala) cu un Foker F VII, H-NACC. Distanta totala a fost de 16.000 de km iar durata traseului a fost de 22 de zile. Pana la data de 12 septembrie 1929 KLM introduce o ruta comerciala catre Jakarta; pana la acea data KLM opera doar „zboruri speciale” pe ruta ruta Amsterdam – Jakarta. Astazi KLM are zboruri zilnice catre Jakarta si aterizeaza pe terminalul 3 al aeroportului Soekarno-Hatta International.

 

Oferta KLM Jakarta - imagini din Jakarta in ofertele KLM

Profita de oferta KLM si fa-ti o rezervare ACUM de la 658 euro*!

 

Prima cursa Europa – Singapore

In luna mai 1933 o aeronava KLM Foker F XVIII, PH-AIP „Pelikaan” a aterizat pe aeroportul Singapore Seltar. Zborul din Amsterdam a facut din KLM prima companie aeriana care a oferit zboruri directe Europa – Singapore.

Astazi grupul Air France KLM are codesharer-uri cu Singapore Airlines si alte subsidiare regionale ale SilkAir pentru a oferi clientilor mai multe optiuni si conectivitatii similare cand calatoresc intre Europa, Asia de Sud Est si Australia.

Imagini din Singapore - zbor cu KLM

Profita de oferta KLM si fa-ti o rezervare ACUM de la 546 euro*!

 

KLM si zborurile la Curacao

Pe data de 15 decembrie 1938, aeronava cu 3 motoare Foker F VIII “ Snip”  a decolat cu patru membri la bord. Destinatia lor finala era Curacao. Pentru a ajunge aici au trebuit sa traverseze Oceanul Atlantic intr-o calatorie care a durat 55 de ore si 58 de minute. Astazi cursele frecvente KLM au crescut popularitatea insulelor caraibiene.

Curacao - imagini din cadrul unui sejur intr-o oferta KLM

Profita de oferta KLM si fa-ti o rezervare ACUM de la 707 euro*!

 

KLM si zborurile catre Johannesburg

Pe data de 6 decembrie 1938 KLM, cu o aeronava Douglas DC-3 “ Reiger” , a avut primul zbor la Johannesburg. Efectuand doar zboruri speciale pe ruta Amsterdam – Johannesburg, in data de 16 august 1947 KLM va introduce un zbor saptamanal catre Johannesburg cu stop in Tunisia, Kano si Kinshasa, in urma semnarii unui tratat aviatic comercial in Pretoria la data de 22 iulie a aceluiasi an.

Johannesburg - destinatie KLM

Profita de oferta KLM si fa-ti o rezervare ACUM de la 549 euro*!

 

KLM si Portugalia

Cu un stop intermediar la Espinho, ruta Amsterdam-Lisabona a inceput pe data de 2 aprilie 1940. Se zbura cu un avion Douglas DC-3 “ Xema” . La inceput erau zboruri cargo si posta, insa incepand cu 23 aprilie 1940 pasagerii au fost bineveniti la bord. Dupa Lisabona, Porto a devenit a doua destinatie KLM in Portugalia cu zbor din Amsterdam.

Imagini din Lisabona si Porto, destinatii din Portugalia acoperite de KLM

Profita de oferta KLM si fa-ti o rezervare ACUM de la 160 euro*!

 

KLM si primul zbor peste Atlanticul de Nord

Pe data de 21 mai 1946 KLM a devenit prima companie aeriana europeana care a introdus un serviciu regulat transatlantic:  New York. La bordul unui Douglas DC-4 “ Rotterdam” se aflau 44 de pasageri si sapte membri ai echipajului. Fabricarea aeronavei Douglas DC-4 ar fi costat 4,3 milioane euro in zilele noastre.

Astazi, KLM impreuna cu partenerul sau, Delta Airlines, opereaza cinci zboruri zilnice de la Amsterdam la New York.

New York - oferta KLM de zbor translatlantic

Profita de oferta KLM si fa-ti o rezervare ACUM de la 578 euro*!

 

KLM si Rio de Janeiro

Pe data de 18 octombrie 1946 KLM a avut primul zbor catre Rio de Janeiro cu o aeronava Douglas DC-4 “Friesland”. Astfel KLM si-a adaugat continentul Sud-American in lista destinatiilor sale. Echipajul a avut o surpriza pentru pasagerii zborului. La sosirea pe aeroportul din Rio de Janeiro fiecarui pasager i s-a oferit o cutie de lemn de lux care continea cinci sticle de lichior in miniatura.

Astazi KLM opereaza Rio de Janeiro cu revolutionarul Boeing 787-9 Dreamliner, cu conexiune wifi pentru fiecare pasager si scaune full- flat pentru pasagerii world business class.

Rio de Janeiro - imagini din Brazilia, destinatie cuprinsa in oferta KLM

Profita de oferta KLM si fa-ti o rezervare ACUM de la 499 euro*!

KLM  si zborurile catre Marea Britanie

Sarbatorind aniversarea a 100 de ani (Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V a fost infiintat la data de 7 octombrie 1919, operand sub numele KLM Royal Dutch Airlines), la data de 17 mai 1920 a avut loc primul zbor de pasageri Londra – Amsterdam, avandu-l ca pilot de Jerry Shaw. Zborul s-a facut cu o aeronava De Havilland DH-16 cu numele de „ Arras”. La bordul aeronavei se aflau doi jurnalisti britanici, o scrisoare de la primarul Amsterdamului pentru primarul Londrei si cateva ziare. 🙂

Astazi, KLM deserveste 17 destinatii in Marea Britanie, mai multe decat oricare alta companie internationala.

 

KLM si Japonia, Tokyo

Pe data de 4 decembrie 1951 KLM a inceput operarea pe ruta Amsterdam – Tokyo cu o aeronava Lockheed Constellation numita “ Utrecht”. Zborul avea o frecventa de o plecare pe saptamana si dura doua zile si jumatate.

Astazi zborurile KLM catre Tokyo ofera pasagerilor optiuni de masa de tipul Any time for you,  un serviciu de masa in care clientii pot decide cand si ce vor sa manance.

Imagini din Tokyo dupa un zbor cu KLM

Profita de oferta KLM si fa-ti o rezervare ACUM de la 520 euro*!

 

KLM si legaturile Europei cu China

Shanghai a fost adaugata retelei KLM in anul 1948 cand aeronava Lockheed Constellation  L- 749 „ Holland” a aterizat pentru prima data aici. Din cauza agitatiei politice, zborurile au fost intrerupte incepand cu urmatorul an. Abia in anul 1996 KLM a primit permisiunea de a relua zborurile catre China, de data aceasta la Beijing. Conexiunile cu China au crescut rapid si datorita unor parteneriate strategice. Astfel Amsterdam a devenit legatura Chinei cu Europa.

Astazi pasagerii KLM se simt ca acasa la bordul aeronavei datorita produselor locale si serviciilor oferite: echipaj vorbitor de limba mandarina, mese cu specific asiatic si programe de amuzament tailor-made.

Zboruri KLM catre Shanghai, China

Profita de oferta KLM si fa-ti o rezervare ACUM de la 447 euro*!

 

Atat pentru acum! Pana data viitoare!

*cel mai mic tarif pe care KLM Royal Dutch Airlines il are valabil la data publicarii acestui articol; tariful include taxele de aeroport; tariful si taxele de aeroport pot suferi modificari pana la data emiterii biletelor de avion

 

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

Call Now Button