Carnavalul de la Venetia

Home // Blog // Carnavalul de la Venetia
Carnavalul de la Venetia

Atunci cand spui Venetia te gandesti de regula la plimbari cu gondola prin pitorescul oras italian din regiunea Veneto. Noi v-am aratat ca Venetia inseamna mai mult decat atat si in articolul dedicat v-am prezentam cele mai importante 7 atractii turistice ale acestui oras. Si, pentru ca se apropie Carnavalul de la Venetia, unul dintre cele mai importante evenimente turistice ale Europei, haideti sa vedem astazi ce anume putem vedea anul acesta la Carnaval.

 

Carnavalul de la Venetia – programul detaliat al evenimentelor

Desigur, nu poti fi prezent la toate evenimentele pe care anul acesta Carnavalul de la Venetia le-a pregatit turistilor si nu pentru ca nu ti-ai fi dorit probabil acest lucru ci pentru ca nu poti sa iti iei concediu atat timp de la serviciu – Carnavalul din 2019 are loc in perioada 16 Februarie – 5 Martie, pe parcursul a doua saptamani. De aceea este important sa cunosti dinainte programul principalelor evenimente pentru a-ti alege zilele de vacanta sau de city break la Venetia.

 

Carnavalul de la Venetia – 16 Februarie – #EnjoyRespectVenezia si Festa Veneziana pe apa

Masca Venetiana

Venetia reprezinta un bun cultural de o valoarea exceptionala, aflandu-se in patrimoniul mondial UNESCO. Ziua de 16 februarie este dedicata inceperii unui campanii de constientizare, #EnjoyRespectVenezia, conceputa pentru a informa turistii cu privire la adoptatarea unui comportament responsabil si respectuos fata de valorile, frumusetile desavarsite ale naturii si bogatiile patrimoniale ale Venetiei.

Incepand cu ora 10.30, turistii si localnicii, deopotriva, sunt asteptati sa admire un spectacol grandios de muzica, dans si lumini care acompaniaza o parada pe apa a celor mai renumite scoli de vaslit din Venetia – venirea noptii va amplifica emotiile.

Pregatiti-va de spectacol!

Iti doresti sa ajungi la Carnavalul de la VENETIA?

Contacteaza-ne!

 

Carnavalul de la Venetia – 17 Februarie – Parada Barcilor si Gondolelor

Gondola venetiana in timpul carnavalului

Fiesta pe apa continua si a doua zi, pe 17 Februarie, atunci cand turistii prezenti la Carnaval sunt incantati de parada gondolelor si a barcilor care trec pe Grand Canal pana in cartierul Cannaregio, acolo unde mancarea si bauturile specific venetiene sunt oferite turistilor de catre asociatia partenera la acest eveniment.

City break VENETIA?

 

Carnavalul de la Venetia – 23 Februarie – Cina si balul pentru indragostiti

Lido indragostit

Cina si balul din timpul Carnavalului de la Venetia 2019 nu este un eveniment oarecare, ci mai degraba o experienta unica unde se muta atentia indragostitilor Carnavalului Venetian pe 23 Februarie. Aici, acestia au parte de posibilitatea de a petrece timp cu cei pe care ii iubesc. Stim cu totii ca aceste momente te fac atat de fericit atunci cand le primesti cadou!

Locatia pregatita pentru indragostiti, amplasata in Ca’ Vendramin Calergi, va fi deschisa pentru primirea invitatilor, incepand cu ora 20.30 si pana la ora 21.00, iar dress code-ul obligatoriu presupune purtarea mastilor venetiene.

Participantii la Cina si Balul Carnavalului vor putea admira o frumoasa parada a mastilor venetiene si vor putea sa asiste la un spectacol al lui Richard Wagner; dupa aceasta, toti sunt invitati la dans pe ritmuri vibrante ce completeaza decorul de poveste.

Celor care se vor afla aici le uram de pe acum o zi petrecuta cu persoana iubita asa cum nici in basme nu exista!

Iti doresti sa ajungi la Carnavalul de la VENETIA?

Contacteaza-ne!

 

Carnavalul de la Venetia – 23 Februarie – 5 Martie – Mestre Street Show

Piazza San Marco

Arta, mestesugurile si traditiile venetiene se vor afla pe scena Carnavalului de la Venetia intrucat in Piazza Feretto, in 23 Februarie si 24 Februarie, se vor desfasura concursuri de arta si traditii, dintre care si concursul pentru cea mai frumoasa masca a Carnavalului.

Aici veti avea prilejul sa admirati pe cei mai priceputi dintre cei mai priceputi, artistii venetieni care fauresc acele frumoase masti si confectioneaza acele faimoase costume – puteti asadar sa asistati la un proces de creatie artistica la cel mai inalt nivel incepand cu 23 Februarie si pana la final.

Tot aici va recomandam sa asistati la paradele traditionale care vor avea loc zilnic (Festa delle Marie or Maestre Carnival) – bucurati-va cu adevarat de atmosfera Carnavalului!

City break VENETIA?

 

Carnavalul de la Venetia – 24 Februarie – Zborul “Ingerului Carnavalului”

Ingerul Carnavalului de la Venetia

Tot in Piazza San Marco, inima Carnavalului Venetian, are loc pe 24 Februarie, pe langa traditionalele concursuri zilnice de masti si costume venetiene, un important eveniment – Coborarea Ingerului sau Zborul Ingerului Carnavalului de la Venetia. In asteptarea acestuia vor avea loc parade importante pe scena imensa din piata, la care va participa si “dogele” alaturi de “supusii” sai, un personaj important in vechea Venetie.

“Zborul Ingerului” este un eveniment de traditie care cere ca o fata, costumata in inger, sa coboare sustinuta de o franghie din clopotnita bisericii San Marco pana in mijlocul pietei, acolo unde ii va oferi un omagiu “dogelui”. Efectele speciale vor contribui din plin la realizarea unui adevarat eveniment-spectacol pe care nu trebuie sa il ratati daca va aflati in Venetia pe 24 Februarie.

Iti doresti sa ajungi la Carnavalul de la VENETIA?

Contacteaza-ne!

 

Carnavalul de la Venetia – 23/24 Februarie – Calificarea “Mastilor” in Marea Finala a competitiei si Balada Mastilor

Balada mastilor

Pentru cei care s-au inscris in concursul pentru desemnarea celei mai frumoase masti a carnavalului, ziua de 24 Februarie reprezinta o zi importanta – prima zi din Calificarea in Marea Finala a competitiei! Pe durata a trei zile, cei care se inscriu in aceasta frumoasa si faimoasa competitie pot sa se “dueleze” in masti, costume, peruci si palarii. Cei care vor convinge juriul vor ajunge in Marea Finala de pe 3 Martie!

Balada Mastilor este o alta traditie a Carnavalului de la Venetia si reprezinta comemorarea unei victorii din anul 1162 a dogelui Venetiei, Vitale II Michiel, impotriva patriarhului din Aquileila, Ulrich II von Treven. Dogele a invins armata patriarhului si l-a luat prizonier; la interventia papei, l-a eliberat cu conditia ca anual patriarhul sa ii trimita un taur, 12 porci si 300 de paini. Taurul si animalele erau sacrificate in aplauzele multimii care mai apoi se hranea cu acestea.

Traditia se pastreaza si astazi, dupa sute de ani, insa doar ca ceremonie – in piata va fi adusa macheta unui taur care va fi “decapitata” in aplauzele multimii.

City break VENETIA?

 

Carnavalul de la Venetia – 5 Martie – Carnavalul Tinerilor din Zelarino

Care alegorice Carnavalul de la Venetia

Carnavalul Tinerilor din Zelarino este un eveniment care se desfasoara in Zelarino, intre 14.30 si 17.00, acolo unde artistii ii vor incanta pe cei mici cu jongleriile lor. Parada jonglerilor va avea loc pe 5 Martie, cu mentiunea ca, in cazul in care se anunta precipitatii pentru acea zi, evenimentul nu se va desfasura sau se va decala.

Nu ratati, in special daca ajungeti la Carnavalul de la Venetia impreuna cu cei mici!

Iti doresti sa ajungi la Carnavalul de la VENETIA?

Contacteaza-ne!

 

Carnavalul de la Venetia – 5 Martie – Desemnarea “Mariei Carnavalului”, Cina si Balul de incheiere, Svolo del Leon

Mardi Gras - Carnaval de la Venetia

Ziua de 5 Martie marcheaza cele mai importante finale din cadrul Carnavalului de la Venetiadesemnarea reginei festivalului, “Maria”. Ceremonia incepe la ora 16.00 si poate fi urmarita in Piazza San Marco, acolo unde cele 12 competitoare vor sosi cu gondola.

Tot pe 5 Martie, cei care doresc sa participe la Cina si balul ce se organizeaza in Ca’ Vendramin Calergi, faimosul palat de pe Canal Grande. Evenimentul este unul fastuos care incepe la ora 21.00, se continua cu un bal mascat, apoi cu o sesiune de dans. Toate acestea transforma carnavalul intr-o experienta absolut uimitoare, iar privelistea peste Grand Canal of Palazzo Ca’ Vendramin Calergi este un ingredient unic ce va transporta participantii dincolo de spatiu si timp, intr-un moment parca rupt din povesti.

In aceasta zi are loc si ceremonia de inchidere a Carnavalului de la Venetia, odata cu “Svolo del Leon”; acest eveniment este un tribut care se ofera simbolului orasului – o bucata mare de panza, pe care este desenat un leu, este trimisa pe o franghie din Piazza San Marco pana in Turnul Clopotnitei Bisericii San Marco, cu participarea “Mariei” Carnavalului si a restului de 11 competitoare.

City break VENETIA?

 

Sa inceapa Carnavalul!

Si nu orice carnval ci chiar…cel venetian!

O precizare pentru cei care isi doresc sa ajunga macar pentru un week-end in Venetia in perioada acestui grandios eveniment – in fiecare zi, incepand cu 16 Februarie si pana pe 5 Martie, au loc diferite evenimente, spectacole, competitii, parade si expozitii. Cele cuprinse de noi mai sus sunt doar o selectie a celor mai importante.

Putem asadar sa va oferim si alte detalii legate de calendarul complet al “Carnavalului de la Venetia” sau puteti sa consultati chiar voi pagina oficiala a evenimentului. Indiferent cum ar fi, daca v-am convins, ramane doar sa va alegeti perioada. Rezervarile le facem noi…

 

Carnaval placut!

 

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

Call Now Button