Hotelul New York Rotterdam transpus in culorile portelanului Delft

Home // Blog // Hotelul New York Rotterdam transpus in culorile portelanului Delft
Hotelul New York  Rotterdam transpus in culorile portelanului Delft

 

Inaltandu-se semet si maiestuos din peninsula zgarie-norilor din Rotterdam, Wilheminapier, Hotelul New York Rotterdam ni se infatiseaza transpus in culorile azurii ale portelanului Delft, celebrul portelan olandez (Delfts Blue). Fostul sediu al istoricelor linii Holland – Amerika, astazi reprezinta un simbol al secolelor de traditie dintre America de Nord si Olanda si asta pentru ca, pentru multi ani, liniile navale mai sus mentionate au reprezentat singura conexiune intre Rotterdam si New York.

rotterdam_hotel_newyork

In 1946, KLM a lansat prima linie transatlantic catre orasul lui Frank Sinatra, daca e sa numim doar o singura figura emblematica. Astzi, dupa 70 de ani, este inca una dintre cele mai importante conexiuni. De aceea, anul acesta, pentru cea de-a 97-a aniversare, KLM a creat o miniatura din portelan olandez Delfts  Blue a celebrului Hotel New York Rotterdam.

Hotel New York a devenit o institutie in Rotterdam si dincolo de limitele orasului. Aceasta cladire istorica a jucat un rol important in istoria emigrantilor, pe langa semnificatia deosebita in ceea ce priveste turismul si comertul international.

Sejur Rotterdam?

 

Visul American

In zilele noastre, saptamanal, diferite nave andocheaza in aceleasi locuri unde, dupa anul 1907, multi oameni au plecat in America pentru a-si cauta un viitor mai bun. In ultimele decade, foarte multi straini au ajuns aici din diferite colturi ale lumii, toti trecand prin portul Rotterdam, acolo unde de fiecare data Hotelul New York reprezenta primul “bun venit” tuturor celor care erau in cautarea “visului American”.

hotel_new_york-rotterdam

Multiculturalitatea

Este cu siguranta unul din motivele pentru care iubesc Rotterdamul atat de mult – oriunde ai merge, dai peste mostenirile culturale ale celor peste 175 de nationalitati care traiesc si muncesc impreuna aici. Rotterdam reprezinta dovada inspirata ca oriunde traditia si inovatia merg mana in mana, se pot realiza lucruri mari, importante. Si, daca mai aveti vreo indoiala, va invit sa priviti cum arata noaptea linia orizontului in Rotterdam.

skyline20rotterdam

Dar sa ne intoarcem la subiectul articolului–ultima miniatura de portelan olandez a celor de la KLM Airlines: Hotelul New York Rotterdam. Este prima dintre cele aproape 100 de cladiri in miniatura, al carui original a fost creat in secolul 20.

 

 Vise, curaj, actiune

Miniatura facuta din portelan olandez Delfts Blue reprezinta legatura puternica si speciala pe care atat KLM Airlines cat si Hotel New York o au cu orasul New York. In plus, simbolizeaza spiritul de aventura care le umplea inimile emigrantilor care plecau spre Statele Unite, si ale acelor straini care alegeau Rotterdamul pentru a-si gasi un loc de munca si fericirea.

hotel-new-york-rotterdam

De aceea, casa cu numarul 97 reprezinta, simbolic, visele, sperantele, curajul si actiunea. Si sunt convinsa ca ne putem cu totii raporta la ea – ca oras, ca linie aeriana sau ca indivizi. Stiu sigur ca putem!

Sursa: blog.klm.com

Nota Travel Tailor: Va recomandam un City Break de 4 zile la Rotterdam. Orasul este fascinant prin el insusi. Fiind distrus aproape in totalitate in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, Rotterdam a renascut din propria lui cenusa precum pasarea Phoenix. Astazi este un oras infloritor unde bulevardele largi sunt strajuite de zgarie nori ce adapostesc sediile unor mari corporatii, dar si hoteluri de lant. O plimbare cu bicicleta pana in vechiul port va va incarca de energie si de voie buna. Aerisit, curat, primitor, nou, inovator. Un oras ce merita vizitat!

 

Copywright: Travel Tailor

Preluarea textelor de pe blog este permisa cu citarea sursei si cu link catre articol.

 

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

Call Now Button