Circuit Mexic 2023 – MARELE TUR si Sejur Cancun

Home // Circuit Mexic 2023 – MARELE TUR si Sejur Cancun

Mexic MARELE TUR si Sejur Cancun

Mexico City – Teotihuacan – Puebla – Oaxaca – Tuxtla – Gutierrez – San Cristobal de Las Casas – Palanque – Campeche – Merida – Cancul

Perioada: 18.10.2023; 03.11.2023; 10.11.2023; 21.11.2023

 

Când spui Mexic te gandesti la un loc incarcat de mister, ce are in spate o serie de ritualuri si traditii stravechi, care atrag, in principal prin complexitatea lor, dar si prin contextul in care au luat nastere. Impreuna vom pleca spre taramurile mistice ale Mexicului, acolo unde vom vizita cele mai importante si frumoase orase istorice, vom explora situri arheologice si vom invatat cate ceva despre cultura unor civilizatii unice: Maya, Olmec, Tarascan si Azteca. 

ghid roman insotitor;

– zboruri la dus Bucuresti – Mexico City, compania KLM;

– zboruri la retur Cancun – Bucuresti, compania Air France;

– taxele de aeroport;

– transferuri aeroport-hotel-aeroport;

transport cu autocarul pe toata durata programului;

– cazare 13 nopti la Hoteluri de 4* astfel:

 • 3 nopti in Mexico City la Hotel PF 4* sau similar;
 • 2 nopti in Oaxaca la Hotel La Noria Centro Historico 4* sau similar;
 • 2 nopti in San Cristobal la Hotel Plaza Magnolias 4* sau similar;
 • 1 noapte in Palenque la Hotel Tulija Express 4* sau similar;
 •  1 noapte in Campeche la  Hotel Gamma Campeche Malecon 4* sau similar;
 • 1 noapte in Merida la Hotel Holiday Inn Express 4* sau similar;
 • 3 nopti in Cancun la Hotel Reflect Krystal Grand Cancun Resort & Spa 4* superior, sau similar;

– mese conform Programului: 13 mic dejun, 5 pranzuri, 6 cine, 3 all inclusive;

– excursiile zilnice si tururile prevazute in Programul Excursiei;

– biletele de intrare la obiectivele principale din program;

– ghid local la dispozitie pentru toate zilele de tururi si excursii (mai putin zilele de sejur);

 

NOU: Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare TRAVEL TAILOR oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, din următoarele localităţi: • Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti • Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti • Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni • Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia – transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare – dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport – prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată – turiştii care beneficiază de acest serviciu sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare – agenţia tour-operatoare TRAVEL TAILOR nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist – transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare TRAVEL TAILOR cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri – dacă agenţia tour-operatoare TRAVEL TAILOR trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu – turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare – transferurile se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă

– asigurarea travel covid protection, excursiile optionale, bilete intrare la obiective turistice;

– bacsisurile recomandate pentru ghizi locali si soferi, 50 €/turist, se achita la fata locului la inceputul excursiei;

Ziua 1: Bucuresti – Mexico City

Plecari 03.11, 10.11, 21.11: Intalnire cu reprezentantul agentiei la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 04:00, pentru imbarcare pe zborul Companiei KLM KL1372 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 06:00 si sosire la Amsterdam la 08:00. Decolare spre Mexico City la ora 14:30 cu zborul KL685. Sosire in Mexic la ora 19:35. Plecari  18.10: Intalnire cu reprezentantul agentiei pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 05:00, pentru imbarcare pe zborul Companiei KLM KL1372 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 07:00 si sosire la Amsterdam la ora 08:55. Decolare spre Mexico City la ora 14:30 cu zborul KL685. Sosire in Mexic la ora 17:59. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel. Cocktail de bun venit si servirea cinei. Program liber pentru odihna. Cazare Hotel PF 4* sau similar Mexico City. (Mese incluse: mese in avion, cina meniu fix la hotel).

Ziua 2:  Mexico City

Mic dejun. Ne aflam in Mexico City, unul dintre cele mai mari orase ale lumii din punct de vedere al populatiei, casa unui imperiu antic care s-a transformat intr-o metropola moderna, un important centru in realizarea telenovelelor si cu cei mai buni mariachi. Tur de oras Mexico City. In Ciudad de Mexico exista doua zone care au fost declarate Patrimoniu Mondial de catre UNESCO. Primul, Centrul Istoric (Centro Historico) cu cladirile istorice si religioase precum Catedrala Metropolitana (Catedral Metropolitana), una dintre cele mai importante structuri arhitecturale din emisfera vestica. Palatul National (Palacio Nacional) cu picturi murale spectaculoase care descriu istoria Mexicului. Dupa-amiaza vom vizita Muzeul National de Antropologie. Un loc ce spune totul despre cultura mexicana, de la originile ei asiatice pana in zilele noastre. Este cel mai mare muzeu al Americii Latine si unul dintre cele mai mari depozite antropologice ale lumii. Insasi cladirea ce-l adaposteste e o opera de arta. Dupa tur, timp liber pentru cumparaturi. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel PF 4* sau similar. Mese incluse: mic dejun si cina bufet (plecare 12.04). Mic dejun si pranz la un restaurant local (plecari 18.10, 03.11, 10.11, 21.11).

Ziua 3:  Mexico City-Teotihuacan

Mic dejun. Plecare spre Teotihuacan-oras vechi aztec localizat la 65 km de capitala. Orasul se intindea pe 30 kilometri patrati. Teotihuacan a devenit cel mai mare oras mexican pre-hispanic, cu o populatie de aproximativ 200.000 de oameni. Cea mai importanta cladire este Piramida Soarelui-care are o inaltime de 63 de metri. Potrivit arheologilor, Teotihuacan este unul dintre cele mai vechi complexuri arheologice. Teotihuacan, cu piramidele sale uriase inchinate Soarelui si Lunii, este alcatuit dintr-un labirint de palate, temple, locuinte, piete si bulevarde. Orasul se crede ca a fost construit in anul 100 I.Hr. La intoarcere veti vizita si Bazilica Fecioarei Guadalupe–protectoarea Mexicului. Intoarcere la hotel. Servirea cinei la un restaurant local din apropierea hotelului. Cazare Hotel PF 4* sau similar. Mese incluse: mic dejun si cina.

 

Ziua 4:  Mexico City–Puebla-Oaxaca

Mic dejun. Plecare spre Oaxaca. Oprire in Puebla pentru a vizita centrul istoric. Veti vizita: Santa Maria Tonantzintla, o superba biserica cu interior baroc si cu peretii acoperiti la exterior cu placi de ceramica de Talavera bordo cu romburi albastre si stelute albe, Capela Rosario-in stil baroc cu stucaturi aurii, inchinata Reginei Rozariului. Oprire pentru cumparaturi la “El Parian” unde veti gasi ceramica, bomboane traditionale, haine de piele etc. Servirea pranzului la restaurant local. Continuam drumul catre Oaxaca. Oaxaca este locul originar istoric al populatiilor pre-columbiene Zapotec si Mixtec, avand cei mai multi vorbitori nativi ai limbilor amerindiene vorbite in Mexicul de azi. Cazare Hotel La Noria Centro Historico 4* (plecari 12.04, 21.11), Hotel Holiday Inn Express centro Historico 4* (plecari 18.10, 03.11, 10.11) sau similare Oaxaca. (Mese incluse: mic dejun si pranz).

Ziua 5:  Oaxaca

Mic dejun. In prima parte a zilei tur de oras Oaxaca. Orasul colonial ofera multe locuri istorice interesante. Veti vizita Catedrala, Biserica Santo Domingo, Fantana Sapte Regiuni. Continuam cu vizita orasul zapotec Monte Alban unde veti gasi urme ale acestei civilizatii. Veti admira Mormantul 7 care adaposteste mai mult de 500 de piese de aur, chihlimbar si bijuterii turcoaz. Piata Principala fosta inima a orasului. Servirea pranzului la un restaurant local. Veti incheia ziua cu vizita la Mitla unde se afla 4 situri arheologice si cel mai lat copac din lume, arborele Tule. Intoarcere in Oaxaca. Cazare Hotel La Noria Centro Historico 4* (plecari 12.04, 21.11), Hotel Holiday Inn Express centro Historico 4* (plecari 18.10, 03.11, 10.11) sau similare Oaxaca. (Mese incluse: mic dejun si pranz).

Ziua 6:  Oaxaca–Tuxtla Gutierrez–San Cristobal De Las Casas

Dis de dimineata (ora 04:00) vom porni catre Tuxtla si San Cristobal de las Casas. Tuxtla si San Cristobal de las Casas se afla in regiunea Chiapas. Cand vorbesti de aceasta regiune inseamna ca vorbesti despre mayasi (una dintre civilizatiile avansate din perioada 250-900 A.D). Odata ajunsi in Tuxtla veti face un tur al Canionului Sumidero cu barca. Canionul cu pereti abrupti a fost creat acum milioane de ani de Raul Grijalva, peretii lui stancosi ridicandu-se la peste 1.000 m deasupra raului. Apoi vom face un scurt popas in Chiapa de Corzo pentru a admira superba fantana in stil maur (mudejar). Dupa-amiaza plecare spre San Cristobal de las Casas. Cocktail de bun venit si servirea cinei la un restaurant local. Cazare Hotel Plaza Magnolias 4* (plecari 12.04, 21.11), Hotel Mansion Del Valle 4* (plecari 18.10, 03.11, 10.11) sau similare San Cristobal de las Casas. Mese incluse: mic dejun si cina.

Ziua 7:  San Cristobal De Las Casas

Mic dejun. Astazi sunteti invitati sa descoperiti frumusetea satelor mayase de langa San Cristobal. Prima oprire este in San Juan Chamula. Locuitorii sunt indigeni Tzotzil si au o organizare proprie, nu platesc impozite, nu permit politiei federale sa intre in teritoriul lor, si au un ritual religios diferit, de altfel centrul geografic si spiritual al orasului fiind biserica dedicata Sfantului Ioan Botezatorul. Urmatoarea oprire va fi in Zinacantan, oras locuit tot de indigeni Tzotil, cunoscuti pentru florile lor. Crini, crizanteme, trandafiri cresc in gradinile lor si le impodobesc altarele. Veti admira aici Biserica San Lorenzo. Intoarcere in San Cristobal si timp liber la dispozitie. Servirea cinei la un restaurant local. Cazare Hotel Plaza Magnolias 4* (plecari 12.04, 21.11), Hotel Mansion Del Valle 4* (plecari 18.10, 03.11, 10.11) sau similare San Cristobal de las Casas. Mese incluse: mic dejun si cina.

 

Ziua 8:  San Cristobal De Las Casas–Cascadele Aqua Azul–Palenque

Mic dejun. Plecare spre Palenque. In drum va veti opri sa vizitati fabuloasele cascade Aqua Azul. Inconjurate de o vegetatie luxurianta, raurile se varsa in defileul stancos formand sute de cascade albe. Vom mai face apoi un stop la Misol Ha, o alta minunata cascada. Sosire in Palenque. Servirea cinei la hotel. Cazare la Hotel Tulija Express 4* sau similar Palenque. Mese incluse: mic dejun si cina.

Ziua 9: Palenque-Campeche

Mic dejun. Exploram Palenque, unul din cele mai importante, elegante si misterioase situri arheologice mayase. In interiorul piramedei a fost descoperit sarcofagul si fascinanta piatra funerara sculptata a Regelui Pakal (o copie se afla in in Muzeul de Antropologie din Mexico City). Cu toate ca situl arheologic este unul de dimensiuni medii, fiind mai mic decat siturile de la Tikal sau Copan, el contine unele dintre cele mai bune exemple de arhitectura, sculptura, acoperisuri specific mayase si alte basoreliefuri pe care le-a lasat mostenire civilizatia maya. Veti admira Templul Soarelui-foarte bine pastrat, unde pe scut apare fata zeului mayas, Palatul care apartinea familiei regale, fiind folosit atat pentru ceremonii cat si pentru locuit. Servirea pranzului la un restaurant local. Dupa-amiaza plecare spre Campeche. Cazare la Hotel Gamma Campeche Malecon 4* sau similar Campeche. Mese incluse: mic dejun si pranz.

Ziua 10: Campeche–Uxmal–Merida

Mic dejun. Tur panoramic de oras Campeche in care veti admira Poarta Pamantului, Catedrala “Concepcion Inmaculada” Piata Principala. Ne indreptam catre orasul Uxmal in care veti admira cele mai bine pastrate vestigii mayase: Casa Testoaselor renumita pentru broastele testoase care decoreaza cornisa. Casa Pasarilor, Palatul Mastilor decorat cu sase randuri de masti. Palatul Guvernatorului, Piramida Magicianului. Servirea pranzului la un restaurant local. Continuam drumul catre Merida al carei nume maya este T’hó’ sau Ichkanzihóo (cetatea celor cinci dealuri). Tur de oras panoramic. Este capitala si orasul cel mai mare al Peninsulei Yucatan. Centrul istoric al orasului este primitor si pitoresc presarat cu cladiri in stil colonial. In Plaza Mayor (piata centrala) se afla Catedrala, considerata cea mai veche de pe continent, construita intre 1561 si 1598 partial cu pietre din vechiul oras mayas. Langa gasim Palacio Municipal (Primaria), o cladire tipic coloniala de culoare roz. Transfer la hotel si cocktail de bun venit. Cazare la Hotel Holiday Inn Express 4* sau similar. Mese incluse: mic dejun si pranz.

Ziua 11: Merida–Peninsula Yucatan–Cancun

Mic dejun. Plecare spre Cancun. Oprire la Chichen Itza–cel mai cunoscut si cel mai mare sit arheologic pre-columbian construit de civilizatia Maya si aflat in partea central-nordica a peninsulei Yucatan. Prin semnificatia istorica, simbolistica complexa si conservarea excelenta a minunatelor edificii, Chichen Itza reprezinta o minune a culturii şi civilizatiei moderne. Veti admira Piramida Kukulkan sau Castelul, ce constituie miezul complexului arhitectural, Observatorul, O padure de coloane sculptate-Grupul celor o Mie de Coloane-ce ocupa o piata mare, de 142/155 m. Servirea pranzului la un restaurant local. Dupa-amiaza transfer in CancunPe drum vom mai vizita cenota Ikkil o formatiune masiva de calcar cu numeroase stalactite agatate de plafonul sau. Piscina naturala este incalzita si se poate inota. Dupa vizita ne continuam drumul catre Cancun. Cazare cu all inclusive la Hotel Reflect Krystal Grand Cancun Resort & Spa 4* superior camere deluxe (plecari 12.04, 18.10, 21.11), Hotel Emporio Cancun 4* camere deluxe (plecari 03.11, 10.11)  sau similare Cancun. Mese incluse: mic dejun, pranz, all inclusive.

Ziua 12-13: Cancun

Mic dejun. Doua zile libere pentru plaja si/ sau excursii optionale. Cazare cu all inclusive la Hotel Reflect Krystal Grand Cancun Resort & Spa 4* superior camere deluxe (plecari 12.04, 18.10, 21.11), Hotel Emporio Cancun 4* camere deluxe (plecari 03.11, 10.11)  sau similare Cancun. Mese incluse: mic dejun, pranz, all inclusive.

Ziua 14-15: Cancun–Bucuresti

Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 12.00 si depunerea bagajelor la camera de bagaje. Timp liber la dispozitie pentru relaxare. Plecarile 18.10, 03.11 si 10.11: Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei KLM KL690 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 17:00, sosire la Paris la ora 08:20 a doua zi. Imbarcare pe zborul KL1373 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 09:25 si aterizare pe Aeroportul Henri Coanda la ora 13:10. Plecarea 21.11Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Air France AF651 cu destinatia Paris. Decolare la ora 22:00, sosire la Paris la ora 13:20 a doua zi. Imbarcare pe zborul AF1588 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 14:55 si aterizare pe Aeroportul Henri Coanda la ora 18:45.

TARIF:  de la 2499 EURO / loc în cameră dublă;

SUPLIMENT PENTRU SINGLE: de la 500 EURO

CONDITII DE CALATORIE IN MEXIC PENTRU CETATENII ROMANI:

– Cetăţenii români, deţinători de paşapoarte simple sau simple electronice valabile (cu o valabilitate de 6 luni de la data returului), pot călători în Mexic, în scopuri turistice sau de afaceri, pentru o perioadă de maxim 180 de zile într-un interval de 1 an, fără obligativitatea obținerii în prealabil a unei vize pentru intrarea în această țară;

– Fiecare cetățean român, care dorește să călătorească în scop turistic în Mexic, trebuie să înțeleagă că există riscul unei eventuale nepermiteri a intrării în această țară (în condițiile crizei de migrație menționate mai sus). Se recomandă tuturor turiștilor să imprime absolut toate documentele care vin în sprijinul controlului de imigrări, de ex.: vouchere/rezervări ferme la hotel, biletele de călătorie dus-întors, extrase de cont, itinerariul călătoriei în Mexic defalcat pe zile etc. De asemenea, în condițiile în care este posibil ca unii funcționari de imigrări mexicani să nu cunoască foarte bine limba engleză, recomandăm ca itinerariul șederii în Mexic, defalcat pe zile, precum și celelalte documente suport, să fie traduse în limba spaniolă;

– Documente necesare pentru intrarea în Mexic: la sosirea la punctul de trecere a frontierei este necesară prezentarea documentelor care demonstrează scopul vizitei și faptul că dețineți mijloacele financiare necesare întreținerii pe perioada șederii. Recomandăm ca toate aceste documente, mai puțin pașaportul, să fie imprimate și eventual traduse în limba spaniolă în contextul în care unii funcționari mexicani nu cunosc foarte bine limba engleză. Totodată, recomandăm cetățenilor români să aibă o atitudine respectuoasă în relația cu autoritățile de migrație mexicane și să prezinte coerent și detaliat itinerariul și informațiile solicitate de agenții de imigrări;

– Concret, este necesară prezentarea cel puțin a următoarelor documente:

 • pașaport valabil pentru cel puțin 6 luni de la momentul ieșirii de pe teritoriul mexican; Important! Se recomandă evitarea folosirii pașapoartelor temporare.
 • biletul de avion dus-întors, dovada rezervărilor de cazare și a celorlalte servicii turistice contractate, invitație legalizată la un notar (dacă mergeți în vizită la o persoană care locuiește în Mexic) etc.;
 • itinerariul șederii în Mexic, defalcat pe zile, preferabil tradus în limba spaniolă;
 • dovada deținerii resurselor financiare suficiente pentru perioada călătoriei (bani în numerar, extras de cont bancar etc.);
 • asigurare de călătorie/sănătate/viață care să aibă acoperire în Mexic, să acopere costurile generate de nepermiterea intrării în țară și eventualele costuri de spitalizare care se pot ridica la aproximativ 3000 EUR/zi;
 • începând cu jumătatea lunii octombrie a anului 2022, s-a renunțat la formularul de migrație, intrările în Mexic și perioadele de ședere urmând să fie dovedite/calculate prin intermediul ștampilelor aplicate în pașaport;
 • viza de lungă ședere sau permisul de muncă, dacă este cazul, care depinde de scopul călătoriei;
 • persoanele care dețin dublă cetățenie sunt obligate, conform legislației mexicane în vigoare, să se identifice atât la intrare, cât și la ieșirea din Mexic doar cu pașaportul mexican;
 • dacă un minor, mexican sau străin, nu este însoțit de către un părinte sau un tutore legal, persoana care îl însoțește este obligată să prezinte o declarație notarială din partea părinților sau a reprezentantului legal al minorului, cu traducerea aferentă în limba spaniolă și apostila de la Haga (dacă este redactată în străinătate), prin care însoțitorul este autorizat să călătorească cu minorul către Mexic și din această țară către o altă destinație.
 • Măsurile de gestionare a crizei migrației presupun și obligativitatea străinilor de a respecta itinerariul declarat la intrarea în țară. Astfel, în situația în care turiștii străini își schimbă itinerariul declarat (de ex. Cancun și Riviera Maya sau Ciudad de Mexico) și decid să călătorească în alte regiuni (de ex. Baja California/Tijuana) riscă să fie supuși unor verificări în secțiile de migrație (care presupune internarea temporară în aceste secții pentru verificări suplimentare, predarea telefoanelor și bunurilor personale), deportarea și introducerea unor interdicții de intrare în țară pe numele lor. Șederea în stațiile de migrație poate să dureze mai multe zile, oricât va fi considerat necesar pentru clarificarea situației de migrație, fără să depășească 90 de zile. Asupra acestor proceduri nu se poate interveni în niciun fel.
 • Nu recomandăm cetățenilor români deplasarea în scopuri turistice în statele mexicane din nordul țării, din apropierea frontierei cu SUA. În contextul măsurilor luate de autoritățile mexicane pentru combaterea fenomenului migrației ilegale sunt organizate constant filtre și operațiuni ale autorităților de la imigrări și de aplicare a legii (inclusiv în aeroporturi) care pot presupune internarea în secții de migrație, reținerea, arestarea preventivă sau deportarea. Șederea în stațiile de migrație poate să dureze mai multe zile, oricât va fi considerat necesar pentru clarificarea situației, fără să depășească 90 de zile. Asupra acestor proceduri nu se poate interveni în niciun fel.

 

OBSERVAŢII:

– conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice – agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure – agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu – prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora – conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic – cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări – clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale – distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat (la cerere) de conducătorul de grup – dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program – agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană – agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil – în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, anularea curselor, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente – aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor – agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta – conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora – excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia TRAVEL TAILOR. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse întotdeauna intrările la obiectivele turistice vizitate – agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză) – în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri – agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc. – copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să aibe acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi – copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual – vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei – c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți – prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Completeaza formularul de rezervare

 

undefinedundefined

Lasa o impresie

Your email address will not be published.

Call Now Button