Lacul Sfanta Ana, 2 zile, autocar

Home // Lacul Sfanta Ana, 2 zile, autocar

Lacul Sfanta Ana  este singurul lac vulcanic din Romania. Este situat in masivul Ciomatu din judetul Harghita, pe stanga raului Olt, in apropiere de statiunea Tusnad. Lacul este așezat pe fundul craterului unui vulcan stins, denumit Ciomatu Mare, din masivul vulcanic Puciosu, locul celei mai recente eruptii vulcanice in Carpati si in Europa de Est, care a avut loc acum cateva zeci de mii de ani (probabil mai recent de acum 42.000 ani).

Lacul Sfanta Ana se afla la o altitudine de 946 m. De forma aproape circulara, similar cu o paleta de pictor, are o lungime de 620 m si o latime maxima de 460 m, o suprafata de 19,50 ha si o adancime maxima de 7 m. Lacul isi completeaza apele numai din precipitatii, neavand izvoare. Puritatea apei se apropie de aceea a apei distilate, cu numai 0,0029 ml minerale. Capacitatea trofica redusa a apei lacului se datoreaza si emanatiilor mofetice prin fundul lacului si prin peretii craterului.

 

Unul din traseele din zona Lacul Sfanta Ana
Traseul nr. 8.

Tinovul Mohos – Baile „Nadas” – gara CFR Tusnadul Nou

Marcaj: punct rosu.

Lungimea traseului: in urcare 4-4 1/2 h, in coborare 3-3 1/2 h.

Diferenta de nivel: 395 m.

Distanta de parcurs: 14 km.

Este una din traseele turistice practicabile tot anul; deosebit de frumos.

Inceputul traseului este marcat pe stejarul din fata cabanei. Pornim pe poteca care trece prin Tinovul Mohos, care este paralela cu marginea vestica si nordica a acestuia, impreuna cu marcajul triunghi galben. Dupa 1,5 km cele doua marcaje se despart. Traseul marcat cu triunghi galben coboara spre valea paraului Veress, iar traseul nostru, marcat cu a punct rosu continua inca 300 de m pe malul tinovului. La marginea poienii, dupa o mica movila traseul coboara abrupt in padure. La circa 150 de m de traseu incepe valea adanca de 30-40 m a paraului Veress. Aici putem gasi nenumarate marturii ale vulcanismului, scoase la iveala de eroziunea paraului. Ne intoarcem de la parau pe traseu, continuandu-ne drumul spre Tusnadul Nou, Lazaresti. Spre stanga trecem pe langa Vf. Mohos, Ierbos si Haramul Mare. Poteca ajunge repede pe o poiana de cca. 600 m lungime, apoi intra in padure, transformandu-se in drum forestier. Pe aceasta portiune marcajele sunt rare, pictate pe stanci. Pana la marginea padurii drumul merge aproape la orizontala, pana la pragul de la liziera padurii, unde coboara abrupt pe o distantă de 1200 m, dupa care paraseste definitiv padurea. De aici o sageata arata spre stanga pe trunchiul unui brad imens. Poteca merge pe liziera padurii cam 1 km pana cand intalneste drumul forestier care coboara de pe Haramul Mare si Fagul Rotund. Dupa o jumatate de ora de mers trecem pe langa Baile „Nadas” si zona de protectia naturii cu acelaşi nume. Ocolisul de 250 m este marcat de o sageata spre stanga, dar si fara aceasta descoperim mica padure de brazi si mesteceni din valea paraului cu trestie – de unde a si primit denumirea locul (Nád – trestie). Pe teritoriul rezervatiei gasim mai multe izvoare de ape minerale, doua bazine captusite cu scanduri de brad si pavilionul bailor. Este un excelent loc de camping si de recreatie. Din fata pavilionului, din traseu pleaca o poteca nemarcata spre dreapta la Tusnadul Mare si Lazaresti aflate la 2,5 km.

Traseul coboara pe malul drept al paraului Trestiei si ajunge la sosea in marginea estica a Tusnadului Nou.

  • transport cu autocar 2** cu aer conditionat;
  • servicii ghid;
  • 1 cazare cu mic dejun la hotel de 2** (camere, pentru 2 persoane, cu grup sanitar propriu cu dus).
  • biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult, etc.) si nici ghizii pt. acestea

 

Plecari: 20.08.2017

Lacul Sf. Ana

Ziua 1 – sambata, ora 06.15 – prezentarea la imbarcare, Bucuresti-Piata Agroalimentara, Gara de Nord (Calea Grivitei- gura metrou-Muzeul CFR).Ora 6.30-plecare din Bucuresti pe Valea Prahovei. La Sinaia se viziteaza Castelul Peles. Deplasarea pe ruta Busteni-Paraul Rece-Rasnov. Se viziteaza Castelul Bran. In Brasov– vizita Biserica Neagra si scurt tur oras cu autocarul prin cartierul Schei cu vizita Biserica Sf. Nicolae (locul primei scoli in limba romana). Deplasare in zona Tusnad la Lacul Sf. Ana(popas).Cazare in zona Sighisoara.

Ziua 2duminica (mic dejun). Vizita Cetatea Sighisoarei. Deplasare pe ruta Medias–Blaj. In Alba Iulia-vizita Cetatea(Sala Unirii, celula lui Horea, statuile ecvestre Mihai Viteazu si Imparatul Austriei).Deplasare pe ruta Sebes la Sibiu unde se viziteaza Muzeul Bruckenthal.Deplasare pe Valea Oltului-vizita Manastirea Cozia.Sosire(in conditii normale de: vreme, trafic,etc.), aprox. ora 23, in Bucuresti-Piata Agroalimentara, Gara de Nord (Calea Grivitei- gura metrou-Muzeul CFR).

 

PRET : 65 EURO

Se achita in EURO sau LEI
Supliment single 15 EURO.
La inscriere se achita minim 30 €.
Copiii sub 12 ani (neimpliniti) au o reducere de 10 €.
Grup minim 25 turisti.
Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 21 zile inaintea plecarii.

Reduceri early booking:
data platii integrale:
01-31.10.2016 ―› 12%
01-30.11.2016 ―› 10%
01-31.12.2016 ―› 9%
01-31.01.2017 ―› 8%
01-28.02.2017 ―› 7%
01-31.03.2017 ―› 6%
01-30.04.2017 ―› 5%

Completeaza formularul de rezervare

Lasa o impresie

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Call Now Button