CIRCUIT JAPONIA – ȚARA CIREŞILOR ÎN FLOARE

Home // CIRCUIT JAPONIA – ȚARA CIREŞILOR ÎN FLOARE

CIRCUIT JAPONIA – Țara cireșilor în floare

Tokyo – Hakone – Matsumoto – Takayama – Shirakawago – Kanazawa – Kyoto – Hiroshima – Osaka – Nara

Perioada: 23.03.2020 – 03.04.2020

 

Când spui Japonia te gândeşti imediat la tehnica cea mai avansată, la tehnologia de vârf, la construcţiile cele mai îndrăzneţe, la oamenii pentru care munca este un cult, iar tradiţiile o a doua religie. Dacă la toate acestea mai adăugăm istoria lor veche şi zbuciumată, natura frumoasă şi imprevizibilă, vom obţine o imagine de ansamblu care merită din plin aprofundată pe parcursul excursiei noastre.

– transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Paris – Tokyo şi Osaka – Amsterdam – Bucureşti cu compania Air France/ KLM

– transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti – 10 nopţi cazare în hoteluri de 4* şi de 3*

– mesele menţionate în program: 10 mic dejun

– transport, transferuri si tururi de oras cu autocare locale, conform programului excursiei

– tururile de oras, excursiile si vizitele prevazute in program

– biletele de intrare la obiectivele turistice din program

– croaziera pe Lacul Ashi – bilet pentru telecabina Komagateke

– bilet de tren expres pe ruta Kanazawa – Kyoto

– bilete la trenul de mare viteza Shinkansen (clasa 2-a cu loc rezervat) pe urmatoarele rute: Kyoto – Hiroshima – Osaka

– bilet de ferry-boat Miyajimaguchi – Insula Miyajima si retur

NOU: Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare TRAVEL TAILOR oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, din următoarele localităţi: • Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti • Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti • Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni • Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia – transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare – dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport – prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată – turiştii care beneficiază de acest serviciu sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare – agenţia tour-operatoare TRAVEL TAILOR nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist – transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare TRAVEL TAILOR cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri – dacă agenţia tour-operatoare TRAVEL TAILOR trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu – turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare – transferurile se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă

– taxele de aeroport si combustibil, 499 €/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)

– supliment pentru Demipensiune, se achita din tara. Cinele se vor servi la hotel sau restaurante locale, situate la distanta de mers pe jos de hotel si cel putin o cina va fi in stil japonez (fara bauturi). Plecari 23.03, 24.03, 30.03, 31.03, 01.04, 09.04-8 cine (zilele 2-7 si 9-10): 340 €/persoana. Plecare 02.04-7 cine (zilele 2-3, 5-7 si 9-10): 300 €/persoana.

– asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno, excursiile optionale

– bacsisurile pentru ghizi locali si soferi, se achita la fata locului insotitorului de grup

Ziua 1 / 23.03.2020:  Bucureşti – Paris – Tokyo

Întalnire cu reprezentantul Interra la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 04:05 pentru imbarcare pe zborul Companiei Air France AF1089 cu destinatia Paris. Decolare la ora 06:05 si sosire in Paris la 08:30. La ora 13:15 imbarcare pe zborul AF276 cu destinatia Tokyo Narita. Decolare la ora 13:15.

Ziua 2 / 24.03.2020:  Tokyo

Sosire in Tokyo la ora 09:10, intalnire cu ghidul local si transFer in oras pentru un tur de oras de bun venit (Altarul Meji Jingu, Omotesando, cladirea Administratiei Metropolitane). Cazare Hotel Sunshine City Prince 4* Tokyo sau similar.

Ziua 3 / 25.03.2020:  Tokyo Tur de oras si Sarbatoarea Ciresilor in Floare

Mic dejun. Tur de oras Tokyo de 1 zi cu autocar si ghid local. Incepem turul de astazi cu vizitarea Shinjuku Gyoen Park-vestit pentru ciresii sai in floare si vom continua cu Piata Palatului Imperial. De o parte si de alta a drumului care strabate piata se afla plantatii de pin, iar in partea de nord o fantana care comemoreaza casatoria Imparatului cu Imparateasa. Ne indreptam apoi catre districtul Asakusa, un loc plin de culoare si vestit pentru obiceiurile traditionale din Tokyo, celebra artera comerciala–Nakamise, un bulevard cu magazine de suveniruri si specialitati, ce duce pana la Templul Senso-ji unde vom face popas pentru vizitare. Turul de oras continua cu o vizita la Muzeul Edo Tokyo–Muzeul de Istorie al orasului din perioada Edo  (intrare inclusa), si apoi vom continua, panoramic, cu celebra artera de cumparaturi Ginza, devenita la sfarsitul Sec XIX vitrina dezvoltarii in stil occidental, avand cafenele si restaurante pe langa pravalii si magazine. Astazi Ginza este comparabila cu  5th Avenue din New York cu foarte multe magazine elegante. Transfer la hotel. Cazare Hotel Sunshine City Prince 4* Tokyo sau similar. 

 

Ziua 4 /  26.03.2020:  Tokyo – Hakone – Lacul Kawaguchi – Muntele Fuji – Matsumoto/ Kamisuwa

Mic Dejun. Excursia continua spre Hakone–renumit pentru privelistile sale cu Fuji-san, mai ales oglindindu-se in frumosul lac Ashino-ko. Cu cele mai multe statiuni din regiune, cu vaile sale din care fumega vulcanii, cu peisajele celor cinci lacuri Fuji din arealul apropiat si cu prezenta chiar a lui Fuji-san, cu siguranta ca Hakone este una dintre cele mai cautate zone din Japonia pentru recreere si relaxare. Vom face pentru inceput o croaziera pe Lacul Ashi urmata apoi de o ascensiune cu telecabina pe Komagateke Ropeway (ropu-ue). Dupa vizita cu telecabina, ne imbarcam in autocar si ne indreptam spre zona Lacului Kawaguchi, al doilea pe care il vizitam din cele cinci lacuri din zona muntelui Fuji si unde vom face un popas fotografic pentru a admira panorama deosebita a Muntelui Fuji (daca vremea ne permite). Imaginea celei mai importante minuni naturale din Japonia este pretutindeni: pe cartile postale, calendare si imprimeuri vechi pe lemn. Cu o altitudine de 3,776 m este cel mai inalt si cel mai popular munte din Japonia si este considerat unul dintre cei mai frumosi vulcani din lume. Baza muntelui, care formeaza un cerc aproape perfect, are un diametru de 35–40 km. Turul de astazi continua spre Matsumoto unde ajungem in cursul serii. Cazare Hotel Kagetsu 4*.

Ziua 5 / 27.03.2020:  Matsumoto–Takayama

Mic dejun. Incepem ziua cu o vizita la Ferma Ishii Miso Brewery. Miso este termenul japonez pentru pasta fermentata din soia folosita la traditionala supa japoneza, care mai poate fi facuta cu orez sau orz, la care se adauga sare si mucegai si apoi ingredientele sunt supuse unui proces de imbatranire cuprins intre 6 si 36 de luni. Produsul final este o savuroasa pasta care variaza in culoare de la auriu la brun roscat sau brun inchis la culoare. Continuam cu o vizita la Scoala Kaichi, printre primele scoli din Japonia, deschisa in mai 1873 si devenita muzeu in 1965. Condus de clanul Ogasawara in Sec XIV-XV si preluat de Ishikawa in Sec XVI, Matsumoto era un oras asezat in jurul Castelului Matsumoto pe care il vizitam astazi cu ghidul local. Castelul face parte din colectia celor patru castele desemnate “Comorile Nationale ale Japoniei”. Doar o nuanta de alb pune in evidenta zidurile intunecate din lemn si tiglele de aceeasi culoare ale acoperisului acestei Comori Nationale, poreclita si “Castelul Ciorii”. Interiorul castelului este dominat de scari abrupte si tavane joase, cu o colectie impresionanta de arme si armuri din perioada Sengoku. Ne vom indrepta apoi catre Takayama. Cazare in stil traditional japonez la Hida Hanasatonoyu Takayama Ouan unde vom putea experimenta atmosfera din locuintele japonezilor combinata cu modernismul zilelor noastre, sau similar.

Ziua 6 / 28.03.2020:  Takayama–Shirakawago–Kanazawa

Mic dejun. Takayama este unul dintre putinele orase din Japonia care a pastrat vechile obiceiuri si traditii, lucru care poate fi observat la o simpla plimbare prin orasul vechi. Numele Takayama inseamna “Muntele Inalt” si are atat de multe monumente istorice incat mai este denumit “Micul Kyoto” in special datorita cartierului sau de temple Teramachi. Turul pietonal cu ghidul local ne va purta catre Pietele matinale in aer liber ale orasului, pline de culoare, fosta primarie Jinya House–care a servit ca birou al administratie publice locale (Tokyo) si care este singura cladire guvernamentala ce a supravietuit in Japonia din perioada Edo. In prezent este muzeu. Vom vizita apoi din orasul vechi vestita strada pietonala Kamisannomachi (zona protejata a orasului Takayama). Ne imbarcam in autocar si ne indrepta catre satul Shirakawago-parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, unde vom admira multe exemple reusite de acoperisuri din paie sau stuf, ferme impunatoare, unele dintre aceste functionand ca hanuri. Vom vizita aici una dintre casele traditionale Gasshozukuri Housesunice prin constructie. Excursia continua spre Kanazawa unde ajungem in cursul serii. Timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Vista Kanazawa 3* superior, sau similar.

 

Ziua 7 / 29.03.2020:  Kanazawa–Kyoto

Mic dejun. Tur de oras Kanazawa cu autocar si ghid local. Kanazawa a fost capitala vechiului domeniu feudal Kaga, ce a ajuns sa fie guvernat de secta budista Jodo Shinshu. Vom vizita Casa Samurailor Nomura, Gradinile Kenroku-en, una dintre cele trei mari gradini ale Japoniei si care se numeste astfel dupa cele sase combinatii (kenroku) considerate ideale pentru o gradina: spatiozitate, seninatate, venerabilitate, privelisti, conceptie subtila si racoare oferita de cursurile de apa. Turul continua cu Ochaya Shima–o incantatoare casa veche de gheise pastrand inca mobilierul original si Piata Oumicho–cunoscuta si sub denumirea de “Bucataria orasului” si un adevarat reper al artei culinare locale. La ora 15:19 vom pleca cu trenul Express “Thunderbird 32” cu destinatia Kyoto unde ajungem in cursul serii la ora 17:39.  Cazare Hotel Daiwa Royal Grande Kyoto 4* sau similar.

Ziua 8 / 30.03.2020: Kyoto

Mic dejun. Cu cei peste 1.000 de ani de istoriei ai sai, Kyoto constituie centrul Japoniei in ceea ce priveste cultura traditionala si are peste 1.800 de temple, sute de altare, cladiri si cartiere istorice, gradini faimoase si locuri minunate pe dealurile impadurite din jurul sau. Astazi vom descoperi Kyoto in cadrul unui tur de oras de o zi cu autocar si ghid local. Pentru inceput vom vizita Templul Kiyomizu, construit in anul 798, fiind dedicat zeitatii budiste cu 11 fete Kannon. Cladirile actuale au fost ridicate de shogunul Tokugawa Iemitsu in 1633. Sala principala, Comoara Nationala, este atarnata de peretele abrupt al cadrului masiv ce incoporeaza 139 stalpi imensi din lemn, dand senzatia ca este suspendata in aer. Se bucura de o priveliste deosebita asupra orasului Kyoto. Continuam cu o experienta locala inedita si veti lua parte la Ceremonia servirii ceaiului. Dupa aceasta binemeritata pauza, ne indreptam catre altarul Fushimi Inari Shrine faimos datorita miilor de porti “Torii”. Privelistea miilor de porti iti taie rasuflarea la propriu. Nicio vizita in Japonia nu se poate incheia fara o alta experienta locala indedita, vizita cu degustare la o fabrica de Sake–bautura traditionala japoneza. Si pentru ca suntem in Kyoto, turul de astazi se incheie cu vizitarea Districtului Gion–Districtul Gheiselor, unde Maiko–“papusi” aratoase cu fete vopsite in alb–se plimba pe sandale inalte, iar Gheisele aluneca in urma lor in imbracamintea lor fina de matase, cu nonsalanta regala. Cazare Hotel Daiwa Royal Grande Kyoto 4* sau similar.

Ziua 9 / 31.03.2020: Kyoto-Hiroshima

Mic dejun. Intalnire cu ghidul local pentru a continua vizitarea minunatului oras Kyoto cu autocar local. Vom incepe cu vizitarea Castelului Nijoc. Construit in 1603, Castelul Nijo n-a fost numai o fortareata, ci a indeplinit si rolul de palat rezidential pentru shogunul Tokugawa Ieyasu (1542-1616), in timpul vizitelor pe care acesta obisnuia sa le faca la Kyoto. Palatul Principal (Honmaru) a fost mutat aici din incinta Palatului Imperial, iar la cel de-al doilea palat (Ninomaru Palace) face parte din Patrimoniul National cu o arhitectura splendida si minunate decoratiuni interioare. Ne indreptam apoi catre Templul Kinkakuji cunoscut si sub denumirea de Pavilionul de Aur. Privelistea cu templul de aur oglindindu-se in iazul din fata sa, mai ales atunci cand copacii din jurul lui au culorile toamnei, este una dintre cele mai frumoase din lume. Este cu siguranta unul dintre cele mai frumoase locuri din Japonia si atrage foarte multi turisti mai ales in week-end. Continuam apoi cu o plimbare pe aleea de promenada ce trece prin centrul Padurii de Bambus. Aceasta scurta plimbare devine foarte interesanta atunci cand adie usor vantul iar tulpinile inalte de bambus balanseaza usor, inainte si inapoi, creeand un zgomot specific. Timp liber la dispozitie pentru suveniruri, inainte de a ne indrepta catre gara pentru imbarcare in celebrul tren japonez de mare viteza Shinkansen (trenul glont) cu destinatia Hiroshima unde ajungem la ora 17:26. Transfer la hotel. Cazare Hotel Rihga Royal 4* situat in inima orasului Hiroshima sau similar.

Ziua 10 / 01.04.2020: Hiroshima–Insula Miyajima–Osaka

Mic dejun. Tur de oras Hiroshima cu autocar si ghid local. Vom vizita Parcul Memorial al Pacii (Heiwa Kinen-koen) si Muzeul Memorial al Pacii. Acestea ofera generatiilor actuala si viitoare avertismentele trecutului. Invelisul ramas dintr-o cladire dupa bombardament este cunoscut sub numele de Domul Bombei Atomice–singura cladire care a ramas in picioare dupa bombardamentul atomic si unul dintre cele mai importante elemente din Parcul Memorial al Pacii. Sala de promovare a industriei din oras pana pe 6 August 1945 este acum un sit al Patrimoniului Mondial, pastrat asa cum a ramas dupa explozie. Hipocentrul–punctul deasupra caruia a explodat bomba se afla la 100 m sud de aceasta sala. Flacarii Pacii (Heiwa-no-To) nu se va stinge pana ce nu va fi distrusa ultima arma nucleara. Transfer cu autocarul la Miyajimaguchi si imbarcare pe ferry-boat pentru a vizita Insula Miyajima–unul dintre cele 3 locuri desemnate prin traditie ca avand cele mai frumoase peisaje din Japonia. Miyajima inseamna “insula altarului” datorita locului, considerat sacru de aproape 1.500 de ani. Vom vizita Altarul Itsukushima–unul dintre cele mai sfinte ale religiei shintoiste nipone, ce completeaza frumusetea uimitoare a insulei. Pare ca pluteste deasupra apei, iar uriasele sale torii rosii reprezinta un simbol al Japoniei la fel de important ca Fuji-san. Intoarcere la Hiroshima cu ferry-boat-ul pana la Miyajimaguchi si transfer cu autocarul la gara din Hiroshima. La ora 16:57 imbarcare in celebrul tren japonez de mare viteza Shinkansen cu destinatia Shin Osaka unde ajungem la ora 18:18. Cazare Hotel Elsereine Osaka 4* sau similar.

Ziua 11 / 02.04.2020: Osaka–Nara

Mic dejun. Excursie cu autocar si ghid local la Nara–leaganul civilizatie nipone si cea mai veche capitala a Japoniei intre anii 710-784.  Vom vizita Templul Todaiji–construit in anul 752 si care gazduieste cea mai mare statuie din bronz a lui Buddha din intreaga lume. Masiva Poarta Sudica (Nandaimon) dateaza din Sec VIII, refacuta in Sec XII dupa ce s-a prabusit din cauza unui taifun. Sala Marelui Buddha (Daibutsuden) are 57 m lungime, 50 m latime si 48 m inaltime si este inca una dintre cele mai mari constructii din lemn din lume si face parte din Patrimoniul National. Daibutsu–Cea mai mare statuie de bronz a lui Buddha din lume cantareste 550 tone, are 290 livre de aur si 16.2 m inaltime fiind asezata pe un urias piedestal cu o circumferinta de 20.7 metri. Ultima vizita in Nara este la si Parcul de Caprioare. Caprioarele au ajuns in Japonia inaintea niponilor, traversand podurile ce legau insulele de continent in Era Glaciara. Potrivit shintoismului, sunt considerate mesagere divine si populeaza zona Nara de secole. Intoarcere la Osaka cu autocarul unde vom vizita zona Dotonbori si Umeda, o zona remarcabila pentru labirintul sau de mall-uri si arhitectura moderna pe verticala, mai ales stralucita cladire Umeda Sky, cu 40 de niveluri, un titan de doua turnuri gemene ridicat in 1993. De la inaltimea celor 40 de etaje ale platformei de observare cunoscuta si sub denumirea de Gradina Plutitoare, putem admira privelisti panoramice deosebit de spectaculoase. La ora 18:30 transfer la hotelul situat in aeroportul Kansai pentru mai mult confort in vederea zborului de maine dimineata ! Cazare Hotel Nikko Kansai Airport 4* sau similar. 

Ziua 12 / 03.04.2020: Osaka–Amsterdam – Bucuresti

Mic dejun. Hotelul este situat in terminal. Dupa micul dejun, plecare catre ghiseele de check in. Imbarcare pe zborul Companiei KLM KL868 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 10:25 si sosire la Amsterdam la ora 15:05. Imbarcare pe zborul KL1379 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 20:55 si aterizare pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 24:35.

.

TARIF: 2699 EURO / loc în cameră dublă

SUPLIMENT PENTRU SINGLE: 680 EURO

IMPORTANT: Deoarece în Japonia plăţile trebuie făcute în moneda naţională JPY (YENI), TARIFUL ESTE CALCULAT PE BAZA URMĂTORULUI CURS: 1 EURO = 129 JPY; eventualele modificări de curs se vor aplica la momentul ultimei plăți şi vor putea afecta tariful final ÎN AMBELE SENSURI

ACTE NECESARE:

– paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei – aplicaţia pentru viza de India care se va face online de către agenţie – 1 fotografie în format digital color, pe fundal alb, format JPEG – copie electronică în format PDF după prima pagină a pașaportului cu detalii personale

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

– paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei; posesorii de paşapoarte temporare au nevoie de VIZĂ

OBSERVAŢII:

– conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice – agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure – agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu – prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora – conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic – cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări – clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale – distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat (la cerere) de conducătorul de grup – dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program – agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană – agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil – în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, anularea curselor, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente – aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor – agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta – conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora – excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia TRAVEL TAILOR. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse întotdeauna intrările la obiectivele turistice vizitate – agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză) – în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri – agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc. – copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să aibe acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi – copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual – vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei – c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți – prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Completeaza formularul de rezervare

undefinedundefined

Lasa o impresie

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Call Now Button