CIRCUIT ISRAEL – PELERINAJ IN TARA SFANTA

Home // CIRCUIT ISRAEL – PELERINAJ IN TARA SFANTA

CIRCUIT ISRAEL – PELERINAJ IN TARA SFANTA

Bucuresti – Tel Aviv – Nazaret – Tiberias – Tabgha – Betleem – Ierusalim – Hozeva – Jaffa – Tel Aviv – Bucuresti

Perioada: 18 – 23 februarie 2019 

 

Ziua 1 / 18.02.2019:  Muntele Tabor, Cana Galileii, Nazaret

Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul H. Coanda/Bucuresti. Dupa formalitatile vamale se face imbarcarea cu destinatia Tel Aviv. Sosire pe aeroportul Ben Gurion si finalizare formalitati vamale. De aici incepe circuitul in Israel propriu zis.

Se pleaca spre Muntele Tabor unde se viziteaza Biserica Ortodoxa “Schimbarea la fata” – locul schimbarii la fata a Domnului, inchinare la Icoana Facatoare de minuni a Maicii Domnului. Continuam deplasarea in Cana Galileii unde ne vom inchina in Biserica Greco-Ortodoxa aflata pe locul casei lui Simion Cananitul. Aici a avut loc prima minune: prefacerea apei in vin la Nunta din Cana Galileii. Drumul nostru continua spre Nazaret unde ne vom inchina la Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil (Izvorul Fecioarei Maria), dar si in Biserica Catolica “Buna Vestire” (locul casei Sfintei Familii) – atelierul Sf. Iosif. Cina si cazare la hotel de 3*/4* in Nazaret/Tiberiada.

Ziua 2 / 19.02.2019:  Tabgha, Raul Iordan, Marea Moarta

Mic dejun. In aceasta zi a circuitului in Israel vom vizita diverse asezaminte bisericesti din jurul Marii Galileii, printre care si Biserica de pe Muntele Fericirilor. Vom continua traseul la Tabgha, locul unde a fost savarsita minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti pentru a hrani 5.000 de oameni si vom vizita Biserica Sf. Petru si Capernaum – Cetatea Domnului (orasul iubit de catre Iisus). Continuam traseul la raul Iordan – Yardenit unde se va savarsi procesiunea de botez a pelerinilor.  Dupa servirea mesei de pranz, vom merge pe valea Iordanului spre Bethleem. Trecem pe langa Marea Moarta,  locul cel mai jos de pe Pamant – 400 de metri sub nivelul marii, unde, in functie de timpul disponibil, vom opri pentru o scurta vizita. Tot acum vom face si o oprire la un  magazin pentru suveniruri ce vor fi sfintite ulterior. Cina si cazare in Bethleem.

 

Ziua 3 / 20.02.2019:  Ierusalim

Mic dejun. Niciun circuit in Israel nu se poate numi „Pelerinaj in Tara Sfanta” fara vizitarea Ierusalimului. Noi am inclus in program cele mai importante puncte de interes din Ierusalim:  Muntele Maslinilor, Manastirea Eleon, locul Inaltarii Domnului, Biserica Pater Noster – “Tatal Nostru” (locul unde Iisus a invatat pe ucenici rugaciunea “Tatal Nostru”). Ne vom opri pentru a admira Ierusalimul de sus. Vom continua cu vizitarea Gradinii GHETSIMANI cu Biserica Natiunilor (locul unde se afla piatra pe care a stat Iisus inaintea prinderii sale), Biserica “Dominus Flevit“ (Domnul a plans), locul unde Iisus Hristos a plans pentru soarta Ierusalimului si a lipsei de pocainta a celor din Cetatea Sfanta. Apoi vom ajunge la Biserica Mormantul Maicii Domnului unde, dupa coborarea a 48 de trepte, ne vom inchina la locul Mormantului Maicii Domnului si Icoanei Facatoare de Minuni a Maicii Domnului “IERUSALEMITA”. Spre iesire se afla  Mormantul Sf.Iosif si al Sf. Parinti Ioachim si Ana. pelerinajul nostru continua cu inchinare la Biserica Sf. Stefan, apoi vom merge pe Via Dolorosa (Calea Crucii sau Drumul Durerii) cu cele 14 statii/popasuri, fiecare popas marcand un eveniment de sacra memorie pentru intreaga Crestinatate. Aici se vor vizita Golgota, Piatra Ungerii, Mormantul Domnului, Biserica Invierii, Biserica Sf. Imparati Constantin si Elena, Paraclisul Sutasului, Paraclisul lui Adam, Biserica Sfantului Mormant numita si Qiyama in limba araba. Vom ajunge si la Muntele Sion unde se viziteza Foisorul cu Cina cea de Taina, Mormantul Psalmistului David si Biserica Adormirii Maicii Domnului. Ne intoarcem si continuam Drumul Crucii pana la statia 10 unde se viziteaza Manastirea Saidanaya. Cina si cazare in Betleem.

Ziua 4 /  21.02.2019:  Bethleem

Mic dejun. In programul de astazi al circuitului in Israel vom vizita Bethleemul. Incepem cu Biserica Sf. Nicolae care este ridicata pe locul unde Sf. Nicolae a stat de mai multe ori in orasul vechi Beit Jala, astazi cartier din Betleem. Pe 6 decembrie se fac sarbatori de multumire in cinstea Sf. Nicolae, acesta fiind considerat protectorul lor. Continuam cu Biserica Nasterii Domnului (Biserica Ortodoxa a Nativitatii), Grota unde s-a nascut Iisus. Ne vom inchina la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului “BELEMITA“ – singura icoana in care Maica Domnui zambeste de bucuria Nasterii Domnului. Aceasta este si cea mai veche biserica crestina din Tara Sfanta. Locul Nasterii Mantuitoriului este marcat cu o stea de argint cu 14 colturi daruita in 1717 de Domnitorul TariiRomanesti, Nicolae Mavrocordat. Vom ajunge apoi la Manastirea Sf. Sava, unde se pastreaza neschimbat modul de viata inca de pe vremea Imparatului Constantin. Manastirea Sf. Sava (Marea Lavra a Sf. Sava cunoscuta ca Mar Saba din pustiul Iudeii) afost intemeiata in anul 478 de Sf. Sava cel Sfintit. Una din refacerile manastirii a fost facuta cu banii trimisi de Domnitorul Neagoe Basarab prin Egumenul Ioachim Valahusi si ulterior prin contributiile Domnitei Ruxandra, sotia lui A. Lapusneanul si fiica lui Petru Rares. Continuam sa vizitam Manastirea Sf. Teodosie, intemeietorul vietii de obste monahala. Continuam deplasarea spre Beth Sahour unde vizitam Manastirea Campul Pastorilor – campurile situate in orasul Beth Sahour reprezinta locul unde se spune ca Ingerul Domnului s-ar fi aratat pastorilor aducandu-le vestea cea buna a nasterii lui Iisus.
Posibilitatea de a servi pranzul cu specific Palestinian (optional).
Dupa pranz continuam cu vizitare Bisericii Sf. Gheorghe – Al Khader (in limba araba) unde se afla vestigiile lanturilor cu care a fost chinuit Sf. Gheorghe si care prin atingerea lor sunt facatoare de minuni. Sf. Gheorghe este considerat Sfantul Ocrotitor al crestinilor din Betleem. Cina si cazare in Betleem.

Ziua 5 / 22.02.2019:  Hozeva, Ierihon, Muntele Ispitirii

Mic dejun. Deplasare spre Hozeva unde vom vizita Manastiriea Sf. Gheorghe Hozevitul, Moastele Sf. Ioan Iacob Hozevitul (Sf. Ioan Iacob de la Neamt), Pestera Sf. Prooroc IlieTesviteanul. Continuam drmul spre Ierihon  cel mai vechi oras din lume, unde vom vizita  Manastirea “Dudu lui Zaheu”. Apoi ne deplasam spre Muntele Ispitirii unde avem o privire panoramica a Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii, locul unde Iisus a fost ispitit de Satana de 3 ori si a postit 40 de zile. Vom vizita si ne vom inchina la Asezamantul Romanesc de la Ierihon. Ne intoarcem spre Bethleem si, in limita timpului disponibil, ne inchinam la Biserica Sf.Gherasim de la Iordan. Cina si cazare in Betleem.

Ziua 6 / 23.02.2019:  Ein Karem, Tel Aviv

Mic dejun si eliberarea camerelor. Ne vom imbarca cu tot cu bagaje in autocar si vom vizita Biserica Sf.Mormant (revedere). Mergem apoi la Asezamantul Romanesc de la Ierusalim care este situat in partea de nord-vest a vechii cetati, in cartierul Mea Searim, in traducere cartierul celor o suta de porti. Continuam deplasarea spre Ein Karempatria Sfantului Ioan Botezatorul, unde ne vom inchina la Biserica Sf. Ioan Botezatorul – locul nasterii sale unde se afla casa Elisabetei si a lui Zaharia. Vom mai vizita si Manastirea Sf.Cruci, o veche Manastire Ortodoxa aflata in grija grecilor, asezata la mica distanta de Ierusalim in valea numita Rehaviah, adica a “Crucii”. La finalul deplasarii in Tara Sfanta mergem spre Tel Aviv-Jaffo unde vom vizita Biserica Ortodoxa Sf.Mihail si Gavril (cu preot roman), unde Simion Tabacarul l-a primit pe Sf.Petru si unde a avut loc invierea Tabitei. Spre sfarsitul programului ne vom bucura de o vedere panoramica a orasului Tel Aviv si vom avea timp liber la Marea Mediterana. Transfer catre Aeroportul Ben Gurion si decolare spre Bucuresti.

 

  • Bilet avion Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti, compania TAROM
  • Pe toata durata circuitului transport cu autocar modern cu A/C
  • 5 nopti cazare cu demipensiune la hotel 4* (clasificare locala Bethleem,Tiberias)
  • Ghid de limba romana
  • Intrari la obiectivele turistice din program
  • Asistenta turistica permanenta in limba romana

·Orar de zbor:

18.FEBRUARIE. 2019: OTOPENI 07.45 – TEL AVIV 10.20
23.FEBRUARIE.2019: TEL AVIV 23.30 – 02.15

  • Plimbare cu barca pe Marea Galileei (copie a celei de pe timpul lui Iisus) -8 euro/ persoana (aceste servicii vor fi comandate si achitate ghidului)
  • Masa de pranz- masa traditionala cu pestele Sf. Petru – 20 Euro/persoana (aceste servicii vor fi comandate si achitate ghidului)
  • Masa Traditionala Palestiniana 15 euro/ persoana (aceste servicii vor fi comandate si achitate ghidului)
  • Asigurare medicala si storno (~15 euro/persoana)

TARIF: de la 685 EURO /persoana in camera dubla

Supliment single: 160 EURO

(tarif valabil pentru un grup de minim 20 turisti)

IMPORTANT:
Cetatenii romani nu au nevoie de viza de turist pentru a calatori in Israel. Pentru acces, se pot folosi atat pasapoarte electronice (5 ani valabilitate), cat si temporare (1 an valabilitate), cu mentiunea ca acestea trebuie sa fie valabile minimum 6 luni de la data intrarii pe teritoriul israelian.

Completeaza formularul de rezervare

Lasa o impresie

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Call Now Button